JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Wenche Hovland

Privat

03.12.2014
21.08.2023 17:14
Disputerte i november for doktorgraden i spesialpedagogikk ved Universitetet i Stavanger med avhandlingen Transittliv i barnevernets regi. Analyser av ungdoms identitetsarbeid i skiftende sosiale kontekster.

Ungdom i barnevernstiltak lever ofte et liv på vent, viser doktoravhandlingen til Wenche Hovland. Hun har forsket på fortellingene til ungdom som barnevernet har flyttet fra opprinnelige foreldre og sett på dilemmaer og motsetninger i ungdommenes liv.

Hovlands forskning viser at barnevernet forsøker å gi barn og unge mulighet til å delta i egen barnevernssak, men måten det gjøres på fører til at de unge føler usikkerhet, stress og press.

De unge kan oppleve at de ikke er kompetente deltakere i prosessen, og ser på samarbeidet med barnevernet som stressende, påpeker Hovland.

Hun setter søkelys på hvilke komplekse livssituasjoner disse ungdommene inngår i, både når det gjelder forhold til foreldre, til barnevernet og til steder de blir flyttet til.

De unge ønsker stabilitet og kontinuitet i hverdagslivet. Gjentatte flyttinger skaper uro og stress. De lever et liv på vent, uten å klare å engasjere seg i skolegang, fritidsaktiviteter eller å skape gode og nære vennskapsrelasjoner, konkluderer Hovland.

Hun er universitetslektor ved Institutt for sosialfag ved Universitetet i Stavanger.

03.12.2014
21.08.2023 17:14