JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Wenche Bekken

Privat

11.06.2014
22.04.2022 13:51
Wenche Bekken disputerte i april med avhandlingen Children’s Participation in Paediatric Rehabilitation. An exploration of consultation practices. Bekken intervjuet barn med funksjonsnedsettelser om hvordan de opplever å bli vurdert av helsepersonell i spesialisthelsetjenesten.

Barna mener det er viktig at helsepersonell i tillegg til å vurdere funksjonstapet lytter mer til erfaringer barn selv har fra dagliglivet, og tanker de har om fremtiden. Fokus på mestring i hverdagslivet gir en opplevelse av å bli sett for den de er. Det er viktig for barna at spesialistene ser og aksepterer opplevelsen de har av å være som andre barn selv om de har en funksjonsnedsettelse. Det styrker selvfølelsen deres. I undersøkelsen har Bekken også intervjuet og observert helsepersonell som jobber med barn. De synes det er positivt å involvere barn i beslutninger, men erfarer at det kan være utfordrende når det skal tas beslutninger om medisinsk behandling.

11.06.2014
22.04.2022 13:51