JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bokanmeldelse

Verdier som lederverktøy

Cappelen

06.06.2018
04.05.2022 09:11

Anmeldt av
Rudi Kirkhaug

Professor, dr.philos. UiT, Norges arktiske universitet

Om boka

Aadland, E. & Askeland, H. (2017). Verdibevisst ledelse. Oslo: Cappelen Damm Akademisk.

Einar Aadland og Harald Askeland er redaktører for en antologi som søker å utdype og spisse begrepet verdibasert ledelse. Redaktørene argumenterer på en god måte for at verdibasering i organisasjoner ikke er tilstrekkelig for at verdier skal fremstå som et rasjonelt lederverktøy. Verdier forblir lett bare tomme ord og reklameutsagn på hjemmesidene hvis de ikke også bevisstgjøres. Ut fra en slik argumentasjon bidrar boka verdifullt til debatten om verdier som innhold i lederskap.

BOKAS ULIKE BIDRAGSYTERE medvirker til at verdier drøftes i mange fasetter og kontekster, og gir begrepet et bredt og dypt innhold. Ikke minst viktig i denne sammenheng er de mange eksemplifiseringene.

Boka er hovedsakelig orientert mot verdier som moralske hjelpemidler mot ønskverdige tilstander, og som sådan bidrar den til et moralsk løft. Men dette innebærer også at verdienes onde sider undertrykkes i noen grad, altså deres kapasitet til å forføre og undertrykke. Heller ikke organisasjoners interessentkonflikter, de konfliktene som kan oppstå mellom leverandør og mottaker av tjenestene, blir drøftet.

I SUM BIDRAR boka likevel til at man blir fôret med innspill om verdier som lederverktøy, noe som igjen bidrar til innsikt og oversikt, særlig i organisasjoner med sosiale oppdrag.

06.06.2018
04.05.2022 09:11