JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Thonette Myking

PRIVAT

10.06.2015
22.04.2022 11:07
Disputerte i januar for graden dr. Philos. på Universitetet i Stavanger med avhandlingen Mellom ivaretakelsesarbeid og ytelsesarbeid. En standpunktfeministisk studie i utøvelser av sosionomfaglig arbeid på sosialkontor og i Nav.

Myking har gjort en kvalitativ og standpunktfeministisk studie, der hun tar for seg det profesjonelle, sosionomfaglige arbeidet på tidligere sosialkontor og i Nav.

I studien argumenterer hun for at samordningen av de ulike etatene og arbeidslinjas felles implementering har svekket tilbudet til de mest sårbare av brukerne. Den kompetansen som tidligere var utviklet på sosialkontor, må derfor på nytt løftes fram.

Avhandlingen er basert på deltakende observasjon, intervjuer og feltsamtaler med brukere i Nav og offentlig ansatte.

Det profesjonelle, sosionomfaglige arbeidet har historisk sett vært utviklet for å ta i vare de mest sårbare i samfunnet. Dersom dette siste sikkerhetsnettet svikter, vil konsekvensene være en forsterket fattigdomsutvikling i befolkningen, påpeker Myking.

Studien tydeliggjør at offentlig sektor og det mulighetsrommet offentlig ansatte har til å utøve et profesjonelt arbeid er av avgjørende betydning for både brukerne og samfunnet som helhet.

10.06.2015
22.04.2022 11:07