JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Ragnhild Hollekim

Jan Kåre Wilhelmsen

09.06.2017
03.05.2022 14:34
«Contemporary discourses on children and parenting in Norway. An empirical study based on two cases».

Hollekim disputerte i desember 2016 for doktorgraden ved Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Avhandlingen utforsker forestillinger om barn og foreldreskap med utgangspunkt i spørsmålet om likekjønnede pars rett til å bli foreldre og barnevernets møte med innvandrerforeldre. Debatter knyttet til disse saksfeltene er særlig egnet til å synliggjøre aktuelle forestillinger om hva det betyr å være barn og hva som anses som godt foreldreskap.

Barnets beste utgjør et styrende prinsipp i alt som gjelder barn, og er et overordnet meningsmønster. Meningsmønstrene er barnesentrerte og basert på en forståelse av barn som både demokratisk medborgere og som særlig utsatte. Begge perspektivene legitimerer et behov for samfunnsmessig innsyn og kontroll for å sikre at barns rettigheter ivaretas og at foreldre ivaretar sine forpliktelser.

09.06.2017
03.05.2022 14:34