JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Mona Asbjørnslett

Privat

10.06.2015
22.04.2022 11:09
Disputerte i april på Norges idrettshøgskole med avhandlingen Ordinary kids – Everyday life experiences of children with disabilities.

Barna forteller at de fleste er aktive barn i hverdagen. De er gode til å tilpasse seg og å inkludere seg selv i samarbeid med andre, for eksempel i relasjoner med andre barn og med utgangspunkt i det de mestrer.

I hverdagen ønsker også barna å bli sett som «vanlige» barn men med spesifikke utfordringer. For at barna skal kunne delta på egne premisser der de kan bruke sine ressurser ønsker de å ha innflytelse på og medbestemmelse i hverdagen.

I skolen sier de at samarbeidet med lærere og assistenter er viktig for å finne løsninger på både praktiske og pedagogiske utfordringer som også tar utgangspunkt i barnas premisser og behov.

10.06.2015
22.04.2022 11:09