JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Joakim Finne

Joakim Finne

Joakim Finne

Privat

10.12.2021
06.05.2022 10:35
«Evidensbasert praksis i sosialsektoren: Holdninger og kunnskapsutøvelse»

Det overordnede målet med denne doktoravhandlingen er å utforske sosialarbeideres holdninger til og bruk av evidensbasert praksis (EBP), som er lite utforsket i Norge. Resultatene tyder på at sosialarbeidere i barnevernet generelt er mindre kritiske til EBP enn de som jobber i Nav, og at kunnskap om EBP kan medføre mindre kritiske holdninger. I tillegg tyder funnene på at sosialarbeidere som bruker manualbaserte- og standardiserte prosedyrer er mindre kritiske til EBP.

Misforståelser og feilaktige fremstillinger rundt konseptet er fortsatt tydelige i sosialsektoren. Disse funnene viser viktigheten av å integrere EBP i utdanningen for å øke sosialarbeidernes kjennskap til konseptet, skriver Finne. Han argumenterer for viktigheten av å bruke forskning og evidens i praksis og utdanning, samt vektlegge begrunnelsen for hvordan disse faglige tilnærmingene er integrert med dagens praksis.

10.12.2021
06.05.2022 10:35