JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Hilde Marie Thrana

Privat

10.06.2015
22.04.2022 11:10
Disputerte for sin doktorgrad på Høgskolen i Lillehammer i april med avhandlingen Kjærlighet og sosialt arbeid. En studie av kjærlighetens betydning i barnevernets praksis.

Avhandlingen viser hvordan kjærlighet ikke bare tilhører privatlivet, men også kan inngå i den profesjonelle relasjonen i barnevernet, mellom sosialarbeider og barn og unge.

Gjennom intervjuer av ungdom, ansatte og foreldre undersøker Thrana hva kjærlighet betyr for ungdommenes utvikling og vekst, men også hvordan kjærlighet kan inngå som en profesjonell kompetanse hos sosialarbeideren.

Kjærlighet kan bidra til å bygge ungdommenes selvtillit, noe som igjen hjelper dem til å delta i arbeidsliv og utdanning. Kjærlighet kommer til uttrykk gjennom at de ansatte er utholdende i relasjonen med ungdommene, og viser at de anerkjenner dem slik de er, uavhengig av atferd. Kjærlighet innebærer også at ungdommene blir fulgt tett opp, og at det stilles krav om ungdommenes deltakelse i samfunnslivet.

Thranas studier viser også at det er av betydning at de profesjonelle viser fysisk kontakt og nærhet og lar følelser inngå i den profesjonelle rollen.

10.06.2015
22.04.2022 11:10