JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bokanmeldelse

Helsefremmende lokalsamfunn

Gyldendal Akademisk

17.06.2012
25.04.2022 13:43

Anmeldt av
Anne Clancy

Førsteamanuensis, Høgskolen i Harstad og Universitetet i Tromsø

Om boka

Nina Sletteland og Ruth Marie Donovan. «Helsefremmende lokalsamfunn». Gyldendal Akademisk 2012

BOKA HANDLER OM praktisk helsefremmende arbeid i lokalsamfunnet. Forfatterne skriver bredt om helsefremmende tiltak og belyser noen mulige modeller. Boka skal være en introduksjonsbok i helsefremmende arbeid og er ment å bidra til å løse morgendagens helseutfordringer. Den henvender seg til en bred lesekrets, fra studenter til folkehelsekoordinatorer, og har et bredt fokus da den omtaler overvekt, psykisk helse, tobakk og rusmidler, ernæring og fysisk aktivitet. Nina Slettland har ansvar for den faglige delen, Ruth Marie Fonovan for den kreative. Boka er illustrert av David Keeping.

BOKA ER LETTLEST og har en nyttig referanseliste. Sosiale ulikheter i helse, utvikling av folkehelsearbeidet og historikken bak helsefremmende arbeid er omtalt på en god måte. Forfatterne går i dybden på noen modeller for helsefremmende arbeid. Boka omtaler, men går ikke i dybden på, komplekse fenomener som etikk, livsverden, evidens og sårbarhet. Forfatterne presenter oss for fiktive personer som jobber i et lokalsamfunn og som opplyser og diskuterer mulige folkehelsetilnærminger og tiltak på en kritisk måte. Disse samtalene mellom ekspertene løfter boka og gjør kapitlene mer interessante. I en bok som presenterer helsefremmende ideologier ville det midlertid ha styrket filosofien bak å inkludere en fra målgruppene i disse samtalene. Introduksjonsboka kan egne seg for lokalpolitikere, frivillige organisasjoner og studenter som ønsker en innføring i noen aspekter av helsefremmende arbeid i et lokalsamfunn.

17.06.2012
25.04.2022 13:43