JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Disputas

Abdi Ali Gele

Privat

04.12.2013
25.04.2022 10:47
Gele forsvarer sin doktorgrad ved Institutt for helse og samfunn på Universitetet i Oslo i desember, med avhandlingen Female Circumcision at Home and Away: Attitudes toward the practice among Somali immigrants in Oslo, Norway and their corresponding group in Hargeisa and Galka’ayo.

Somaliere har høyest forekomst av kvinnelig omskjæring, men det er lite kunnskap om hvordan de siste tiårenes forsøk på å stoppe kjønnslemlestelse har påvirket holdninger og praksis. Abdi Ali Gele har undersøkt holdninger til omskjæring av kvinner i det somaliske miljøet i Oslo og i Hargeisa og Galka’ayo i Somalia. 70 prosent av de spurte i Oslo vil ha slutt på omskjæring av kvinner. I Somalia svarer ni av 10 at de støtter omskjæring av kvinner. Blant de 30 prosentene i det somaliske miljøet i Oslo som støtter praksisen finner Gele mange som har bodd i Norge mindre enn fire år.

Mens somaliere i Oslo har endret sine holdninger og går imot omskjæring, er både forekomsten av og holdningene til omskjæring nærmest uendret siden 1980-tallet i hjemlandet. Av dette utleder Gele at den strategien som har blitt brukt i flere tiår i Somalia har mislykkes, og at det trengs ny tilnærming for å endre holdninger og praksis.

04.12.2013
25.04.2022 10:47