JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO bør stanse den nye logoen

DEBATT: Jeg har hele tiden trodd at vi er det forbundet som tar ansvar og som ikke sløser. Så feil kan man ta.
Et FO-medlem gremmes over det hun mener er sløsing når FO nå skal få ny visuell profil.

Et FO-medlem gremmes over det hun mener er sløsing når FO nå skal få ny visuell profil.

Solfrid Rød

Jeg er så inderlig skuffet og forbannet! Noen få i toppen av FO har bestemt at: «FO har for utydelig logo, den er vanskelig når det kommer til digitale løsninger.» Det var i hvert fall dette som ble sagt under delegatmøte i forrige uke.

Derfor skal FO nå bruke masse penger på å bytte logo. Det er i hvert fall det inntrykket jeg sitter med. Det er ufattelig trasig at dette er bestemt og vedtatt på landsstyre uten at medlemsmassen har blitt forespurt om de er enig i at deres kontingent skal brukes på dette.

FO får nytt utseende: – Vi har ivaretatt logoens historiske betydning, men vi har også utfordret den, sier designerne bak

Den gamle logoen har stor verdi

Jeg, og mange med meg har gremmes over både NSB og Statoil sin bruk av millioner på navnebytte. Og nå skal altså FO også være med på den trenden. De skal bruke masse penger på noe som heller kunne gått til gode formål både på fylkes- og klubbnivå. Pengene kunne vært brukt for å få større gjennomslagskraft for FO sin politikk, for å informere og for å øke anerkjennelsen for hva våre yrkesgrupper kan bidra med i ulike faginstanser. Pengene kunne også blitt brukt på å likestille sosialarbeideren med helsearbeiderne i helseforetakene.

Jeg har vært et stolt medlem av FO siden 1999 og hvor enn jeg reiser så har jeg logoen med meg. Det er så fint å møte andre med samme logo som har den samme tilhørigheten slik at du alltid har noe å åpne en samtale med. Dagens logo har stor verdi for meg. Behovspyramiden og de tre elvene som viser fagretningene trår til når behov ikke blir dekket godt nok.

Men nå skal altså FO følge med i tiden, skrote alle gamle sekker, kopper og alt mulig av utstyr. Jeg har fått høre at planen er å bruke opp alt dette først. Men hvordan skal vi klare å framstå tydelig samtidig som vi skal bruke opp det gamle først? Hvis den gamle logoen er så utydelig, vil vel alle gå over til den nye og visstnok svært tydelige logoen.

Penger og miljø

Det er foreløpig uvisst hvor mye penger som skal brukes på dette. Under delegatmøte for ikke så lenge siden kunne ikke FO svare på hvor mye dette kommer til å koste. Det opplevde jeg som betenkelig.

Jeg synes også det er betenkelig at FO velger å skrote alt av materiell med gammel logo når de skal være så miljøbevisste. Det er i hvert fall det som ligger i et av forslagene til Landsmøte. Det materiellet som ikke blir brukt, resulterer i enorme avfallsmengder av variert art. Tenk bare over hvor mye «gammelt skrot» som kommer til å ligge igjen på Gardermoen etter landsmøte når alle delegatene har fått nytt.

Jeg gremmes

FO sin grunnholdning er at vi står på de svakestes side og at vi forsvarer de svakeste og dem som lever under fattigdomsgrensen. Jeg har hele tiden trodd at vi er det forbundet som tar ansvar og som ikke sløser. Så feil kan man ta.

Det er uforståelig at en så stor omveltning kan bestemmes av noen få. På landsstyret i mai ble diskusjonen angående logo tatt i et lukket møte fordi det skulle være hemmelig. Men det gjorde jo at ingen innspill fra andre utenfor ble vurdert.

Jeg gremmes av sløseriet som oppstår som en konsekvens av dette vedtaket.

Ny logo bør stanses

Jeg mener dette er et viktig tema å drøfte selv om ledelsen i FO mener at det ikke skal drøftes da det allerede er vedtatt. Hvor er det blitt av medbestemmelsen, solidariteten og hensynet til de økonomiske og miljømessige konsekvensene?

Hvis produksjonen av det nye materialet stoppes nå, blir kostnadene mindre og miljøgevinsten større. Først når det er gjort kan vi snakke om det å være ansvarlig og å ta vårt samfunnsansvar på alvor. Og da tenker jeg også på våre profesjoners ansvar overfor våre brukergrupper.

Forslaget om at FO skal være mer miljøbevisst kan ikke legges fram med mindre utrullingen av ny logo stanses.