JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Personvernpolicy

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Stiftelsen LO Media samler inn og bruker personopplysninger på nettstedet fontene.no.

Ansvarlig for dette nettstedet er:

Stiftelsen LO Media
Postboks 8964 Youngstorget
0028 OSLO

LO Medias daglige leder er ansvarlig for all behandling av personopplysninger. Retningslinjene for håndtering av personopplysninger er nedfelt i LO Medias personvernerklæring.

Informasjonskapsler

Ved å benytte nettstedet samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler (cookies) i din nettleser.

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres på din datamaskin når du laster ned en nettside. Nettstedet bruker ulike informasjonskapsler for å måle trafikk og lage statistikk og analyse for å kunne tilpasse redaksjonelt innhold og annonser.

Det finnes forskjellig typer informasjonskapsler:

Tidsbaserte informasjonskapsler:

Sesjonslagring: Inneholder bare data fra ditt nåværende besøk. Når du for eksempel stenger alle åpne nettleservinduer eller slår din enhet helt av, vil sesjonsbaserte data slettes automatisk.

Vedvarende lagring: Denne informasjonen forblir lagret i en bestemt tidsperiode avhengig av formålet, og kan være i morgen, neste uke, eller neste år. Slike informasjonskapsler kan du selv slette manuelt i nettleseren (se under).

Domenebaserte informasjonskapsler:

Førstepart: Plasseres av den som driver nettstedet. Dette er informasjonskapsler vi benytter for at at nettstedet skal fungere og for at du som bruker skal få en best mulig opplevelse.

Tredjepart: Settes av andre enn den som driver nettstedet. Dette kan for eksempel være annonsører som ønsker å måle effekten av annonser. Disse informasjonskapslene er underlagt personvernreglene for den enkelte tjenesteleverandøren.

Våre informasjonskapsler

Redaksjonelle:

Vi samler inn opplysninger for å kunne gi deg mer brukervennlige tjenester. Slike data er for eksempel brukerinnstillinger, informasjon om hvordan du bruker våre nettsider og hvilken nettleser du har.

Alle opplysninger blir samlet inn og lagret i aggregert form, det vil si at vi ikke kan spore din bruk av nettstedet tilbake til deg som enkeltperson.

Vi benytter følgende informasjonskapsler for redaksjonelt innhold (klikk på navnet for å lese mer om informasjonskapslene):

> Google Analytics - trafikkmåling og statistikk
> ScoreCard Research Beacon - mediebransjens offisielle trafikkmåling
> Facebook for Developers - verktøy for deling av Facebook-sider på nettstedet
> Twitter Button - verktøy for å dele nettstedets innhold direkte på Twitter
> Twitter Syndication - verktøy for å dele nettstedets innhold direkte på Twitter

Annonser:

Når du bruker våre tjenester kan annonsører og andre tredjeparter plassere informasjonskapsler for å måle og analysere effekten på annonsering. I tillegg brukes de for å øke relevansen til annonser som vises, samt unngå annonsesvindel.

Vi benytter følgende informasjonskapsler for annonser:

> GA Audiences
> Google Adsense
> DoubleClick
> Cxense
> Emidiate

Det finnes tjenester som er utviklet for å begrenser dataene som benyttes for å vise deg annonser på nettsider, for eksempel youronlinechoices.com og youradchoices.com.

Andre informasjonskapsler:

Nettstedet benytter i tillegg informasjonskapsler for Google Ajax Search API i tilknytning til søkefunksjonen på nettsiden.

Sletting av informasjonskapsler

Alle informasjonskapsler kan du selv fjerne i din egen nettleser. Du kan også hindre at slike informasjonskapsler blir lagret:

> Internet Explorer
> Edge
> Chrome
> Firefox
> Safari
> iPhone/iPad/iPod

Det finnes tjenester som er utviklet for at brukere skal kunne følge med på informasjonskapsler og andre sporingsmekanismer, for eksempel ghostery.com.

Søk

Nettstedet benytter en tilpasset versjon av Google som søkerverktøy for innhold på nettstedet. Bruksmønsteret for søk lagres, men opplysningene kan ikke spores tilbake til den enkelte bruker. I tillegg behandles opplysningene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og behandles ikke individuelt.

Sosiale medier

Nettstedet benytter Facebooks egen delingsfunksjon som henter og viser kommentarer knyttet til enkeltartikler som er delt på Facebook nederst i den artikkelen som kommenteres, herunder Facebook-profilenes navn og bilde.

Nettstedet lagrer ikke informasjon om den enkelte brukers profil og aktiviteter på Facebook.

Nyhetsbrev

Hvis du abonnerer på vårt nyhetsbrev, lagrer vi din epostadresse for selve utsendelsen og ditt bruksmønster for statistiske formål og for å kunne tilpasse innhold i nyhetsbrevene. LO Media sender ut nyhetsbrev via det norske systemet Make som bare lagrer personopplysninger i Norge. LO Media overlater ikke personopplysninger til andre.

All informasjon slettes når du sier opp abonnementet, eller når din epostadresse ikke lenger er aktiv.

Redaksjonell omtale

Den enkeltes rett til å kreve endring eller sletting av personopplysninger gjelder ikke dersom opplysningene er en del av journalistisk materiale.

LO Medias publikasjoner jobber i henhold til norske mediers retningslinjer i Vær varsom-plakaten og Redaktørplakaten. Ønsker du å endre eller slette opplysninger om deg selv i en redaksjonell sak, må du kontakte ansvarlig redaktør i den publikasjonen det gjelder. Det er bare ansvarlig redaktør som kan godkjenne endringer og da utfra en presseetisk vurdering.

Hvis en slik anmodning ikke blir tatt til følge av ansvarlig redaktør, har du anledning til å klage til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Sist oppdatert: 26.09.2022