JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Sykehusoppgjøret: Du får opp mot 22.000 i lønnstillegg

I natt ble partene i sykehusoppgjøret enige om ny lønn for LOs medlemmer.
Lønnstilleggene varierer fra 9.000 kroner til 22.000 kroner avhengig av hvor lang ansiennitet du har.

Lønnstilleggene varierer fra 9.000 kroner til 22.000 kroner avhengig av hvor lang ansiennitet du har.

Colourbox

simen@lomedia.no

– FOs medlemmer i helseforetakene har gjort en viktig jobb det siste året. Derfor er det bra at innsatsen nå gjenspeiles på lønnsslippen. Vi har fått et veldig godt resultat i årets oppgjør, sier Marit S. Isaksen i FO-ledelsen i en kommentar.

De med lengst ansiennitet kommer best ut

FO har forhandlet sammen med resten av LO-forbundene som har medlemmer som jobber i helseforetakene. Årets resultat innebærer en lønnsvekst på 2,82 prosent. Det er mer enn i frontfaget (konkurranseutsatt industri), som endte med en lønnsvekst på 2,7 prosent.

Det er de med lengst ansiennitet og spesialutdanning som kommer best ut i årets sykehusoppgjør. Med 16 års ansiennitet får du et lønnstillegg på 22.000 kroner.

FOs Marit S. Isaksen er fornøyd med resultatet i årets sykehusoppgjør.

FOs Marit S. Isaksen er fornøyd med resultatet i årets sykehusoppgjør.

Hanna Skotheim

– Uttelling for kompetanse er en viktig sak for FO, og det har vi fått gjennomslag for i disse forhandlingene, sier Isaksen.

Dette er lønnstilleggene for FOs medlemmer

Stillinger som krever høyskoleutdanning

0 års ansiennitet: 9.000 kroner

4 og 8 års ansiennitet: 10.000 kroner

10 års ansiennitet: 12.000 kroner

Stillinger som krever høyskoleutdanning med spesialutdanning

0 års ansiennitet: 10.000 kroner

4 års ansiennitet: 11.000 kroner

8 års ansiennitet: 12.000 kroner

10 års ansiennitet: 22.000 kroner

Den nye lønna gjelder fra 1. august. Det er satt av en pott på 1,3 prosent til lokale forhandlinger som gjennomføres i september.

– Spekter er fornøyd med å ha kommet til enighet med forbundene LO og YS i de forbundsvise forhandlingene for sykehusene, sier forhandlingsdirektør Bjørn Skrattegård i Spekter.