JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Farshad Mohseni er klinisk sosionom, seniorrådgiver ved Statens barnehus Sandefjord og virksosmhetstillitsvalgt for FO i Politi- og lensmannsetaten.

Farshad Mohseni er klinisk sosionom, seniorrådgiver ved Statens barnehus Sandefjord og virksosmhetstillitsvalgt for FO i Politi- og lensmannsetaten.

Tri Nguyen Dinh

Sosionom på Statens barnehus:

– Jobben vår kan dessverre fortsette der fantasien slutter

Han vasser i historier om vold og overgrep. Men sosionom Farshad Mohseni syns det er fint å være der for barna i politiavhør.
18.05.2020
08:07
18.05.2020 08:12

solfrid.rod@lomedia.no

Farshad Mohseni brenner for jobben, faget og vervet som virksomhetstillitsvalgt i politiet. FO Politi- og lensmannsetaten ble startet da Mohseni begynte i august 2017. Siden den gang har klubben vokst fra ca. 30 til rundt 50 medlemmer. Mange av dem jobber på Statens barnehus, som det finnes 11 av i Norge.

– Vi er barne- og ungdomsfaglige rådgivere for blant andre avhørsledere og ved tilrettelagte avhørere. Våre medlemmer gjør en utrolig viktig jobb. De ser hele mennesket og er veldig opptatt av det psykososiale. Vi har mye erfaring og høy kompetanse, teoretisk og klinisk.

Hvordan er det å sitte høre på avhør av barn dag etter dag?

– Det kan være belastende. Vi hører ufiltrerte historier. Jobben vår kan dessverre fortsette der fantasien slutter. Vi er omgitt av vold og overgrep. Men det er fint å være der for barna, å kunne bidra til at de får det litt bedre. Vi er en liten brikke, men vi gjør så godt vi kan. Dette er ikke en jobb for nybegynnere. Du må ha noen år på baken. Selv hadde jeg jobbet poliklinisk i BUP i 13 år før jeg begynte her. Kollegastøtte og veiledning er veldig viktig. Før korona hadde vi to timer hver tredje uke med en erfaren, ekstern veileder.

Hvordan har korona endret arbeidshverdagen?

– En del saker kan vente, men hastesakene går som planlagt. Vi følger Riksadvokatens skriv om tilrettelagte avhør. Vi har to til tre avhør daglig. Når korona en dag er over, kommer vi til å ha mye å gjøre.

Hvordan jobber du som tillitsvalgt?

– Jeg driver klubb-bygging på nett og bistår medlemmene i lokale forhandlinger land og strand rundt. Heldigvis har vi plasstillitsvalgte i tre av de 12 politidistriktene. Ellers holder jeg kontakt med medlemmene på e-post. Jeg har ikke noe frikjøp. Vi har fått lønna opp på et greit nivå, men den skal bli enda bedre. Medlemmene våre gjør en unik jobb. Det ligger mitt hjerte nært å ivareta dem og rammene rundt faget vårt. Det er vel derfor jeg har vært tillitsvalgt nesten sammenhengende siden 1997, gjennom studietiden, i KS, i helseforetak og i staten.

Det beste rådet noen har gitt deg?

– Jeg har fått så mange gode råd og det er jeg takknemlig for. Det beste er nok rådet om å være seg selv. Og det som Per Fugelli sa: Vi er født feilvare, men vi gjør så godt vi kan.

Hva spiser du helst til lunsj?

– Jeg er glad i varm mat. Men ofte blir det en brødskive med italiensk salat og skinke og et par knekkebrød med leverpostei.

Hva er den viktigste avgjørelsen du har tatt i livet?

– Å komme til Norge. Jeg dro fra Iran da jeg var 21 år. Nå er jeg 52. Jeg har ikke vært tilbake.

Navn: Farshad Mohseni

Yrke: Klinisk sosionom, seniorrådgiver ved Statens barnehus Sandefjord

Aktuell: Har vært tillitsvalgt i FO siden 1997, de siste tre årene virksomhetstillitsvalgt i politi- og lensmannsetaten.

18.05.2020
08:07
18.05.2020 08:12

Navn: Farshad Mohseni

Yrke: Klinisk sosionom, seniorrådgiver ved Statens barnehus Sandefjord

Aktuell: Har vært tillitsvalgt i FO siden 1997, de siste tre årene virksomhetstillitsvalgt i politi- og lensmannsetaten.