Robert Eriksson er fersk arbeids- og sosialminister. Her på Slottsplassen i formiddag

Robert Eriksson er fersk arbeids- og sosialminister. Her på Slottsplassen i formiddag

Martin Guttormsen Slørdal

Ønsker sosialministeren velkommen

FO-leder Mimmi Kvisvik er begeistret over at landet igjen får en sosialminister. - Tør vi håpe at vi også får en sosialforvaltning, spør Kvisvik.
16.10.2013
14:40
27.08.2015 20:01

solfrid.rod@lomedia.no

– Hvis dette betyr at regjeringen erkjenner at veien inn og ut av arbeid ofte har med sosiale forhold å gjøre, er det strålende, sier Kvisvik.

Robert Eriksson (FrP) er i dag utnevnt til arbeids- og sosialminister. Begrepet sosial har i seinere år blitt fjernet fra stadig flere navn på etater, direktorater, ombud osv.

FO har kritisert denne utviklingen og minnet om at sosiale problemer ikke forsvinner selv om ordet sosial faller ut av det offisielle språket.

Mange spørsmål

– At vi igjen har en arbeids- og sosialminister er strålende. La oss håpe dette er en stein som er kastet, og som vil skape ringer i vann, utbryter Kvisvik. Hun har en rekke spørsmål:

– Betyr dette at regjeringen erkjenner at man må ta med sosiale faktorene hvis man skal lykkes med arbeidslinja? Ligger det her en erkjennelse av at veien til arbeid kan være lang? Betyr dette at regjeringen innser at det er behov for sosialfaglig kompetanse? Og får vi tilbake en arbeids- og sosialforvaltning?

Må verne om sosialhjelpen

En mindre optimistisk fortolkning er at regjeringen vil stramme til arbeidslinja ytterligere. Høyre og FrP har tidligere tatt til orde for arbeidsplikt mot økonomisk sosialhjelp. Hvis den nye regjeringen har organisert seg med en arbeids- og sosialminister for å gjennomføre den type grep, er Kvisvik svært bekymret.

– Vi må ha en helhetlig tilnærming til arbeid, og vi må beholde den økonomiske sosialhjelpen som et sikkerhetsnett uten vilkår, fastslår Kvisvik.

Hun ser fram til å gå i dialog med den ferske ministeren.

Les også: Spent på FrPs barnevernpolitikk

Les også: FrP skal ikke kalle "LO-toppene pamper"

16.10.2013
14:40
27.08.2015 20:01