JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
LEDER FRA TRONDHEIM: Heidi Klokkervold er valgt til FO Trøndelags første leder.

LEDER FRA TRONDHEIM: Heidi Klokkervold er valgt til FO Trøndelags første leder.

Eirik Dahl Viggen

Nye FO Trøndelag strekker seg 40 mil fra Namsskogan til Oppdal

Regionreformen endrer fagbevegelsen. Heidi Klokkervold blir første leder for FO Trøndelag.
22.11.2017
17:55
22.11.2017 17:55

edv@lomedia.no

Fellesorganisasjonen Trøndelag er et faktum fra 1. januar. Onsdag 22. november var de samlet til ekstraordinært årsmøte på Scandic Hell Hotel, et par kilometer nord for fylkesgrensa. Der valgte de felles arbeidsutvalg, felles styre, felles representantskap og felles leder.

Kampvotering om ledervervet

Heidi Klokkervold, avtroppende leder for FO Sør-Trøndelag, ble til slutt valgt som leder for den nye fylkesavdelingen.

Landsstyrerepresentant for FO Sør Trøndelag Mona Berger stilte som motkandidat. Det måtte skriftlig avstemning til før Klokkervold ble valgt til å lede trønderne inn i fusjonen.

Rural læring

Nordtrønderne har mye å lære organisasjonen, tror Klokkervold.

– De har erfaring med å drive oppsøkende tillitsvalgtarbeid ut i distriktet. I sør har vi i mye større grad hatt skolering og samlinger i Trondheim.

FUSJON: Ekstraordinært årsmøte i FO Sør-Trøndelag stemmer for fusjon med FO Nord-Trøndelag på Hell Hotel Scandic 22. november 2017. Fylkene slås sammen fra 1. januar.

FUSJON: Ekstraordinært årsmøte i FO Sør-Trøndelag stemmer for fusjon med FO Nord-Trøndelag på Hell Hotel Scandic 22. november 2017. Fylkene slås sammen fra 1. januar.

FO Sør-Trøndelag/Kristin Hornemann

Med fylkessammenslåingen blir trondhjemmerne i mindretall i storfylket, mens de til nå har utgjort halvparten av befolkningen i Sør-Trøndelag.

– Vi kommer til å drive mye mer tillitsvalgtskolering ute i distriktet enn vi har gjort. Også i sørfylket. Distriktene blir viktigere.

Selv om tillitsvalgtes utfordringer gjerne er de samme, kommer det til å ta tid å bygge opp en felles kultur, tror Klokkervold. Lønnsoppgjøret blir første store oppgave for det nyfødte FO Trøndelag.

FO Trøndelag får kontor i Trondheim og Steinkjer

Leder Heidi Klokkervold blir værende i Trondheim. Nestleder skal oppholde seg i Steinkjer.

BY OG LAND: Leder i FO Nord-Trøndelag Jorunn Kjerkol stoler på at den nye fylkesavdelinga blir en styrke for tillitsvalgte ute på bygda.

BY OG LAND: Leder i FO Nord-Trøndelag Jorunn Kjerkol stoler på at den nye fylkesavdelinga blir en styrke for tillitsvalgte ute på bygda.

Tri Nguyen Dinh

– Vi skal sikre et likeverdig tilbud og oppfølging for alle medlemmene våre uansett om de bor i storbyen eller ute i distriktet, sier avtroppende leder i FO Nord-Trøndelag, påtroppende nestleder i FO Trøndelag Jorunn Kjerkol.

Det nye FO Trøndelag får et representantskap bestående av 91 personer.

De har kommet fram til at flertallet av representantene skal være kommer fra Sør. Dette fordi FO Sør-Trøndelag har hatt flere medlemmer enn søsteravdelingen i nord.

Storebror Trondheim

– Vi blir underlegne i antall stemmer, sier Jorunn Kjerkol.

– Det gir representantene fra Trondheim et stort ansvar. Det er der den reelle makta blir liggende, og det betyr at de er nødt til å tenke på distriktene.

Klubbarbeid ute i distriktene er utfordrende siden tillitsvalgte der ikke er frikjøpt. Mange steder er det lite tilrettelagt å jobbe med fagforeningssaker i arbeidstiden.

– Vi kaller dem fritidstillitsvalgte. De må ta sakene utenom arbeidstid.

Det blir en utfordring for FO Trøndelag, tror Kjerkol.

Forventer mange medlemssaker med fylkessammenslåing

Fra 1. januar blir også Trøndelag ett fylke. Dette drar med seg en rekke omstillinger i offentlig sektor som vil berøre FOs medlemmer. FO Trøndelag vil få nok å henge fingrene i, tror Kjerkol, med alle omstillingssakene som vil komme.

FOs landstyre vedtok tidligere i høst å fortsatt betale for to fylkessekretærer basert i Trondheim og Steinkjer, fram til landsmøtet i 2019.

22.11.2017
17:55
22.11.2017 17:55