ETTERLYSER TYDELIGHET: Olav Neerland, fylkesleder FO Hedmark, ser gjerne at barneminister Solveig Horne tydeligere støtter de ansatte i barnevernet.

ETTERLYSER TYDELIGHET: Olav Neerland, fylkesleder FO Hedmark, ser gjerne at barneminister Solveig Horne tydeligere støtter de ansatte i barnevernet.

Ylva Seiff Berge

Horne må bli barnevernets forsvarsminister, ber FO Hedmark

– Hvis kritikken haglet fra inn- og utland mot en annen offentlig etat, ville politikerne stått opp for de ansatte, sier leder i FO Hedmark, Olav Neerland.
26.04.2016
14:11
26.04.2016 15:29

solfrid.rod@lomedia.no

Neerland og resten av styret i FO Hedmark har sendt brev til barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP). De ber om at norske myndigheter oftere og tydeligere støtter de ansatte i barnevernet, som i det siste har vært i hardt vær.

Les mer: 2000 demonstrerte i Sacramento (fontene.no 18.4.2016)

– Håpløst aleine

Neerland mener de ansatte blir håpløst aleine på grunn av taushetsplikten.

– Kritikken er ofte usaklig og lite konstruktiv, ikke minst i sosiale medier, påpeker Neerland.

Han trekker fram et lokalt eksempel: Barnevernskritikere la nylig ut kontaktinformasjon til alle ansatte i barnevernet i Stange kommune.

– Det gjøres feil i alle yrker. Når det rettes sterk kritikk mot enkeltsaker, skjønner jeg at man som borger kan begynne å lure. Men det er mye som ikke kommer fram på grunn av taushetsplikten, sier fylkeslederen.

Les mer: Demonstrerte mot barnevernet (fontene.no 16.4.2016)

Vurderer brev til lokale politikere

FO Hedmark etterlyser også støtte fra lokale politikere, men har i første omgang henvendt seg til statsråden.

«Overordnet har statsråden ansvar for at barnevernet i kommunene har et kompetent og ikke minst godt nok bemannet barnevern. Når usaklig kritikk fra inn- og utland rammer barnevernet med full tyngde, etterlyser FO Hedmark tydeligere og oftere støtte fra barne- og likestillingsminister Solveig Horne», heter det i brevet.

Les mer: Barnevernet utløser global protest (fontene.no 14.4.2016)

– En av våre hovedprioriteringer

Statsråd Horne har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Statssekretær Kai-Morten Terning (FrP) skriver følgende i en e-post til Fontene:

«Jeg synes det er synd at FO Hedmark opplever at vi ikke støtter dem nok. Å forbedre barnevernet er en av våre hovedprioriteringer. Statsråden understreker ofte det gode arbeidet barnevernet gjør, og anerkjenner at de barnevernsansatte har en krevende jobb. Vi vet også at 8 av 10 foreldre er fornøyde med barnevernet og det viser at de ansatte gjør en god jobb for mange av de familiene som trenger hjelp fra barnevernet».

26.04.2016
14:11
26.04.2016 15:29