JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
ETTERLYSER TYDELIGHET: Olav Neerland, fylkesleder FO Hedmark, ser gjerne at barneminister Solveig Horne tydeligere støtter de ansatte i barnevernet.

ETTERLYSER TYDELIGHET: Olav Neerland, fylkesleder FO Hedmark, ser gjerne at barneminister Solveig Horne tydeligere støtter de ansatte i barnevernet.

Ylva Seiff Berge

Horne må bli barnevernets forsvarsminister, ber FO Hedmark

– Hvis kritikken haglet fra inn- og utland mot en annen offentlig etat, ville politikerne stått opp for de ansatte, sier leder i FO Hedmark, Olav Neerland.
26.04.2016
14:11
21.08.2023 17:14

solfrid.rod@lomedia.no

Neerland og resten av styret i FO Hedmark har sendt brev til barne- og likestillingsminister Solveig Horne (FrP). De ber om at norske myndigheter oftere og tydeligere støtter de ansatte i barnevernet, som i det siste har vært i hardt vær.

Les mer: 2000 demonstrerte i Sacramento (fontene.no 18.4.2016)

– Håpløst aleine

Neerland mener de ansatte blir håpløst aleine på grunn av taushetsplikten.

– Kritikken er ofte usaklig og lite konstruktiv, ikke minst i sosiale medier, påpeker Neerland.

Han trekker fram et lokalt eksempel: Barnevernskritikere la nylig ut kontaktinformasjon til alle ansatte i barnevernet i Stange kommune.

– Det gjøres feil i alle yrker. Når det rettes sterk kritikk mot enkeltsaker, skjønner jeg at man som borger kan begynne å lure. Men det er mye som ikke kommer fram på grunn av taushetsplikten, sier fylkeslederen.

Les mer: Demonstrerte mot barnevernet (fontene.no 16.4.2016)

Vurderer brev til lokale politikere

FO Hedmark etterlyser også støtte fra lokale politikere, men har i første omgang henvendt seg til statsråden.

«Overordnet har statsråden ansvar for at barnevernet i kommunene har et kompetent og ikke minst godt nok bemannet barnevern. Når usaklig kritikk fra inn- og utland rammer barnevernet med full tyngde, etterlyser FO Hedmark tydeligere og oftere støtte fra barne- og likestillingsminister Solveig Horne», heter det i brevet.

Les mer: Barnevernet utløser global protest (fontene.no 14.4.2016)

– En av våre hovedprioriteringer

Statsråd Horne har ikke vært tilgjengelig for kommentar. Statssekretær Kai-Morten Terning (FrP) skriver følgende i en e-post til Fontene:

«Jeg synes det er synd at FO Hedmark opplever at vi ikke støtter dem nok. Å forbedre barnevernet er en av våre hovedprioriteringer. Statsråden understreker ofte det gode arbeidet barnevernet gjør, og anerkjenner at de barnevernsansatte har en krevende jobb. Vi vet også at 8 av 10 foreldre er fornøyde med barnevernet og det viser at de ansatte gjør en god jobb for mange av de familiene som trenger hjelp fra barnevernet».

26.04.2016
14:11
21.08.2023 17:14