Tone Risvoll Kverne, her med tillitsvalgt Stein Ingebretsen, beksrives som en nytenkende og inspirerende leder. FOTO: WERNER JUVIK

Tone Risvoll Kverne, her med tillitsvalgt Stein Ingebretsen, beksrives som en nytenkende og inspirerende leder. FOTO: WERNER JUVIK

Werner Juvik

Barnevernssjef kan kåres til Årets kommunale leder

Tone Risvoll Kvernes, barnevernsleder i Kongsberg, er en av to kandidater du kan stemme på når Kommunal rapport skal kåre Årets kommunale leder.
19.12.2016
15:10
19.12.2016 15:13

solfrid.rod@lomedia.no

«Hun er en nytenkende barnevernsleder, som har snudd en negativ utvikling. Parallelt med tett og tydelig ledelse fra henne, har sykefraværet gått ned.», skriver Kommunal rapport om Tone Risvoll Kvernes.

Bedre barnevern

Som Fontene skrev tidligere i høst har barnevernet i Kongsberg redusert akuttplasseringene med 90 prosent.

Suksesskriteriet er å invitere familiene inn gjennom familieråd allerede i undersøkelsesfasen.

• Barnevernet i Kongsberg reduserte akuttplasseringer med 90 prosent

Inspirerer andre

Hensikten med Kommuneprofilen er å framheve spesielt gode resultater signert toppledere i kommunesektoren, til inspirasjon og nytte. Kommunal rapport understreker at Kvernes og hennes kolleger deler raust sine erfaringer, både internt i Kongsberg og utenfor kommunens grenser.

Avisens årlige kommuneprofil har i år tre klasser med to kandidater i hver. Du kan stemme fram årets ordfører, ordets rådmann og årets kommunale leder. Leserne har foreslått kandidater. En jury har valgt ut to finalister i hver kategori.

Stem på sms

Den andre kandidaten til tittelen årets kommunale leder er Kjetil Århus, leder for digitalisering og innovasjon i Bergen.

Kommunal rapport opplyser at du kan stemme på dine favoritter ved å sende en tekstmelding til 2377. Det koster tre kroner per melding, og avstemmingen avsluttes 6. januar klokka 12.00.

Slik kårer du Årets kommuneprofil

19.12.2016
15:10
19.12.2016 15:13