JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Hanne Glemmestad i FO-ledelsen er spent på de lokale forhandlingene. Halvparten av lønna skal nemlig forhandles lokalt.

Hanne Glemmestad i FO-ledelsen er spent på de lokale forhandlingene. Halvparten av lønna skal nemlig forhandles lokalt.

Hanna Skotheim

Ny lønn for ansatte i ideell sektor

De ansatte får samme lønnstillegg som i staten.
22.06.2021
09:24
22.06.2021 09:24

simen@lomedia.no

Etter fem timers forhandling ble Fellesorganisasjonen (FO) enige med arbeidsgiverorganisasjonen Virke om lønna til ansatte som jobber i ideelle sektor. FO har 200 medlemmer som jobber innen helse, utdanning, kultur og frivillighet fordelt på tre tariffavtaler i Virke-HUK som det var forhandlinger om i går.

– Vi er veldig fornøyde med dette oppgjøret. Medlemmene våre i ideell sektor får nå den samme lønna som de statsansatte på lignende avtaler. Nå er vi spent på lokale forhandlinger og klare til å bistå FO lokalt framover, sier Hanne Glemmestad, som representerte FO i forhandlingene, til forbundets egen hjemmeside.

Partene ble enige om en lønnsvekst på 2,7 prosent. Halvparten av pengene er satt av til lokale forhandlinger.

I praksis betyr det at alle ansatte får et prosenttillegg på 0,9 prosent og et kronetillegg på 1.500 kroner. Ansatte som er plassert inn på de laveste lønnstrinnene, fra lønnstrinn 19 til 50, får et kronetillegg på 4.000 kroner.

Ifølge FO vil dette sørge for at medlemmene kommer bedre ut av oppgjøret fordi profesjonene forbundet organiserer i hovedsak er plassert midt på lønnsstigen.

22.06.2021
09:24
22.06.2021 09:24