JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Johan Peter Hougen trives på hjemmekontor og har morsomme øyeblikk med bamsen Nils.

Johan Peter Hougen trives på hjemmekontor og har morsomme øyeblikk med bamsen Nils.

Hanna Skotheim

162 dager på hjemmekontor: Hver dag legger han ut et bilde av bamsen Nils

Hver dag poster FO-ansatte Johan Peter Hougen et bilde på Facebook av hva barndomsbamsen Nils finner på. – Det er blitt noe psykologisk ved det, sier han.
07.01.2021
12:48
07.01.2021 15:52

Hjemmekontor dag 162: Bamsen Nils sitter med en kaffekopp. Johan Peter Hougen, seniorrådgiver og avdelingsleder i FO, tar bilde av det og legger det ut på Facebook. Det er blitt fast rutine å legge ut et bilde hver dag av hva bamsen gjør.

– Gutta mine i 20-årene synes det er helt idiotisk, men jeg har én følger som dette er viktig for. Jeg vet at hun venter på det hver dag, derfor har jeg fortsatt med det.

Hjemmekontor dag 162, fra Hougens facebook-side.

Hjemmekontor dag 162, fra Hougens facebook-side.

Johan Peter Hougen

Teller dager

Hougen har jobbet hjemme siden mars. Han teller netto arbeidsdager og er i første arbeidsuke i januar kommet til dag 162.

– Et par tidligere hjerteinfarkt plasserer meg i risikogruppen, derfor har jeg jobbet hjemmefra under hele pandemien, sier han.

– Hvordan oppsto ideen med å ta bamse med på moroa?

– Bamsen har jeg fra jeg var liten, den er omtrent 60 år gammel. Den lå i rommet jeg ryddet til hjemmekontor. På dag åtte begynte jeg å ta bilder. Nå er det blitt noe psykologisk ved det. Mange kommenterer og nevner det når jeg snakker med dem.

Trives du med å jobbe hjemme?

– Veldig godt, faktisk. Jeg har eget arbeidsrom i huset og kan trekke meg tilbake. Det hjelper. Men jeg savner den fysiske kontakten med kolleger. Og så er det vanskeligere å skille jobb og fritid. Før var reiseveien hjem til Lommedalen en time, nå er det 20 trinn i trappa.

Har det vært lett å jobbe hjemme hele tiden?

– Jeg trodde det ville bli håpløst, at jeg ikke ville klare å strukturere dagene. Men det har gått bra. Den store arbeidsbyrden med å svare på koronarelaterte spørsmål til medlemmer og tillitsvalgte fikk meg i gang. Avdelingen vår i FO har hatt et supert samarbeid med LOs juridiske avdeling. Det har gjort arbeidshverdagen morsom og spennende.

Hva er de beste øyeblikkene med bamse på hjemmekontoret?

– Det som slo an best blant følgerne, var da bamse prøvde å løfte jern. For meg var det et fint øyeblikk da naboens katt satte seg ned på plattingen ute ved siden av den. Det var hyggelig med besøk.

Hvordan er rytmen på hjemmekontoret?

– Jeg starter dagen med en treningsøkt på 10–15 minutter og passer på å ta pauser. Og så har jeg kona hjemme og to sønner, så det har vært folk å prate med. Jeg setter meg mål hver dag om hva jeg skal bli ferdig med. Det gjør det lettere å sette strek og slå av PC-en.

Hva spiser du til lunsj?

– Nå i koronaens tid er det yoghurt med nøtter og honning.

Hva ville du gjort hvis du fikk en ekstra ferieuke?

– Den ville jeg tatt på hytta i Nord-Aurdal, hvor jeg har en setereiendom. Der har jeg holdt på å restaurere en Hardanger-færing som min bestefar kjøpte i 1934, ellers kan jeg sitte i en stol og lese bok.

Hvem fortjener høyere lønn?

– Sosialt arbeid bør lønnes høyere. Med jobben i FO er jeg blitt opptatt av likelønn: Kvinner i pleie- og omsorgssektoren fortjener et lønnsløft.

Bamsen er omtrent 60 år gammel. Den lå i rommet jeg ryddet til hjemmekontor.

Navn: Johan Peter Hougen (62)

Yrke: Seniorrådgiver i FO i avdeling for lønn, arbeidsforhold og forhandlinger. Han er utdannet jurist med advokatbevilling.

Aktuell: Har hatt hjemmekontor under hele pandemien.

07.01.2021
12:48
07.01.2021 15:52

Navn: Johan Peter Hougen (62)

Yrke: Seniorrådgiver i FO i avdeling for lønn, arbeidsforhold og forhandlinger. Han er utdannet jurist med advokatbevilling.

Aktuell: Har hatt hjemmekontor under hele pandemien.