JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Regjeringen raserer det statlige barnevernet!

Vi tillitsvalgte gjør vårt beste for å bidra til at Bufetat holder sine budsjetter. Det er vår plikt. Men det er også vårt etiske og faglige ansvar å si fra når tjenester til de mest sårbare barna raseres. Vi står opp for disse barna og krever at politikerne handler raskt.
Ostehøvelkuttene fra Høyreregjeringen var småtterier i forhold til til de kuttene vi står overfor nå, skriver FO-tillitsvalgte. De krever rask handling fra regjeringen, her ved finansminister Trygve Slagsvold Vedum og barne- og familieminister Kjersti Toppe.

Ostehøvelkuttene fra Høyreregjeringen var småtterier i forhold til til de kuttene vi står overfor nå, skriver FO-tillitsvalgte. De krever rask handling fra regjeringen, her ved finansminister Trygve Slagsvold Vedum og barne- og familieminister Kjersti Toppe.

Jan-Erik Østlie

Dette er et debattinnlegg. Det gir uttrykk for skribentens meninger. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til Fontene her.

Bufetatklubben til Fellesorganisasjonen krever nå at regjeringen reverserer kuttene og styrker etatens budsjett.  

Ostehøvelkuttene fra Høyreregjeringen var småtterier i forhold til til de kuttene vi står overfor nå. Budsjettene er kuttet med 300 millioner samtidig som oppgavene er like store og vel så det.

Dette betyr redusert tilbud til barn, unge og familier. Det som ryker først er oppgaver som det ikke er bistandsplikt på – fosterhjem, familiesentre og hjelpetiltak i hjemmet. Institusjonen har vi plikt til å drive.

Vi må plassere barn og ungdom langt hjemmefra for å fylle opp plasser, gjerne på en annen kant av landet.

Regjeringen forsvarer kuttene med teknikaliteter, at inntektene ikke står i forhold til utgiftene. At vi ikke fyller institusjonene, som om det var fabrikker som produserte varer for videresalg.

Flere barn og unge har sammensatte og komplekse behov, og dette utfordrer kravet om fullt belegg på institusjonene.

Ny barnevernslov fra 2022 om økte kompetansekrav er ikke dekket i budsjettet.

Vi har gamle og slitte bygg i forhold til dagens krav, og vi har stort etterslep på vedlikehold. 

Vi klarer ikke å rekruttere nok kvalifiserte ansatte, lønna er for lav sammenlignet med kommuner og helseforetak.

Ansatte er nå bekymret for om de har jobb framover!

Våre tillitsvalgte gjør sitt beste for å bidra til at Bufetat holder sine budsjetter. Det er vår plikt. Likevel er det vårt etiske og faglige ansvar å si fra når vi er vitner til at tjenester til de mest sårbare barn og unge i samfunnet raseres. Vi står opp for disse barna og krever at politikerne handler raskt.