JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Seier for studentene

FO-studentene er strålende fornøyd med at FO går inn for elleve måneders studiestøtte og at studiestøtten må knyttes opp mot grunnbeløpet.
28.11.2010
15:18
16.12.2013 14:45

mia.paulsen@lomedia.no

Studentene fikk også igjennom en vedtektsendring som gir dem stemmerett i landsstyret og i avdelingsstyrene. FO har 19 fylkesavdelinger. De har lobbet ivrig for sine saker i lang tid, og avtroppende leder for FO-studentene Kenneth Stuve ser vedtaket som en stor seier.

— Vi har nådd de målene vi satte oss, det er helt vanvittig. Jeg er glad for at kongressen tok til fornuft og har sett hvor viktig det er å bedre studiefinansieringen, sier han til Fontene.

Vil øke stipendandelen

I sin utdanningspolitiske plattform, som ble vedtatt på FO-kongressens siste dag, krever FO i tillegg at stipendandelen økes til 50 prosent og at stipendet skal være knyttet til gjennomføringsgrad.

Praksis og rammeplaner

FO-kongressen vedtok dessuten flere viktige punkter knyttet til bachelorene i sosialt arbeid, barnevernpedagogikk, vernepleie og velferdsfag. Sikring av praksisperioder under studiet har vært en viktig studentsak, og dette kom med i plattformen. FO krever at studentene på alle bachelorene skal ha minst 24 ukers praksis, som skal utgjøre 30 studiepoeng. Videre vil de ha nasjonal rammeplan også for velferdsstudiet. De andre tre studiene har allerede rammeplaner.

«Lydhøre»

— Jeg er veldig glad for at kongressen har vært lydhør for studentenes synspunkter. Og det er en stor glede at de ikke lot seg lede av landsstyrets innstillinger, sier Kenneth Stuve. Landsstyret hadde ikke innstilt på noen av disse endringene.

Han berømmer og takker alle som gikk på talerstolen og snakket studentenes sak.

— Studentene utgjør tross alt 10 prosent av medlemsmassen i FO, poengterer han.

Kommer tilbake

Kenneth Stuve er ferdig med studiene om et halvt år, og slutter som studentleder fra nyttår. Men etter å ha sittet ett år i FOs landsstyre ser han ikke bort fra at han kan bli å se i FOs styrende organer i framtida. For han mener signalene fra FO-kongressen er tydelige.

«Hersketeknikker»

— I løpet av dette året har jeg opplevd hersketeknikker og maktaspekter på mange måter, det har vært spesielle mellommenneskelige sider ved hvordan folk har oppført seg innad i organisasjonen. Kongressen har sagt at dette vil de ikke ha, understreker en frittalende Kenneth Stuve. Han lover å være tilbake på neste FO-kongress, som blir om fire og et halvt år.

28.11.2010
15:18
16.12.2013 14:45