JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Babylivet går sin gang

Maja (3,5 måneder) er kongressens yngste. Viktig at FO legger til rette for småbarnsforeldre, mener mor Marianne Solberg Johnsen.
26.11.2010
15:03
16.12.2013 14:45

solfrid.rod@lomedia.no

- Det er annerledes å være på kongress med baby enn uten. Jeg sover like lite, men av andre grunner, sier Johnsen.

Roser delegasjonen

Johnsen, som er delegat fra Buskerud, roser delegasjonslederen sin for å legge til rette for å delta på kongressen med baby.

I FO Buskerud dukker det ofte opp småbarn på styre- og representantskapsmøter, forteller tobarnsmoren. Der har man lykkes i å realisere intensjonen om at det skal gå an å kombinere fagforeningsengasjement med familieliv, mener hun.

Maja lever, i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger, på morsmelk aleine. Derfor hender det at mor må forlate kongress- salen når sulten blir akutt.

Vil beholde HSU

Når kongressen om litt skal diskutere skjebnen til helse- og sosialpolitisk utvalg kommer småbarnsmoren garantert til å være på plass i salen. Blant en rekke viktige saker, er det kanskje den aller viktigste, mener hun.

- Jeg er veldig uenig i landsstyrets innstilling om å legge ned helse- og sosialpolitisk utvalg. Særlig nå når vi skal i gang med Uredde stemmer. Da trenger vi som jobber lokalt et sentralt helse- og sosialpolitisk utvalg som driver oss

Inneliv

Vesle Maja, for anledningen iført FO-body, fordriver kongressdagene sammen med mormor Else Marie Solberg. Med termometer nede på 15 minus i Trondheim, er det for kaldt for de lange trilleturene, men de to koser seg inne på Rica Nidelven.

- Jeg setter veldig stor pris på å være så mye sammen med Maja, både dag og natt, sier mormor Solberg.

26.11.2010
15:03
16.12.2013 14:45