Babylivet går sin gang

Maja (3,5 måneder) er kongressens yngste. Viktig at FO legger til rette for småbarnsforeldre, mener mor Marianne Solberg Johnsen.
26.11.2010
15:03
16.12.2013 14:45

solfrid.rod@lomedia.no

- Det er annerledes å være på kongress med baby enn uten. Jeg sover like lite, men av andre grunner, sier Johnsen.

Roser delegasjonen

Johnsen, som er delegat fra Buskerud, roser delegasjonslederen sin for å legge til rette for å delta på kongressen med baby.

I FO Buskerud dukker det ofte opp småbarn på styre- og representantskapsmøter, forteller tobarnsmoren. Der har man lykkes i å realisere intensjonen om at det skal gå an å kombinere fagforeningsengasjement med familieliv, mener hun.

Maja lever, i tråd med helsemyndighetenes anbefalinger, på morsmelk aleine. Derfor hender det at mor må forlate kongress- salen når sulten blir akutt.

Vil beholde HSU

Når kongressen om litt skal diskutere skjebnen til helse- og sosialpolitisk utvalg kommer småbarnsmoren garantert til å være på plass i salen. Blant en rekke viktige saker, er det kanskje den aller viktigste, mener hun.

- Jeg er veldig uenig i landsstyrets innstilling om å legge ned helse- og sosialpolitisk utvalg. Særlig nå når vi skal i gang med Uredde stemmer. Da trenger vi som jobber lokalt et sentralt helse- og sosialpolitisk utvalg som driver oss

Inneliv

Vesle Maja, for anledningen iført FO-body, fordriver kongressdagene sammen med mormor Else Marie Solberg. Med termometer nede på 15 minus i Trondheim, er det for kaldt for de lange trilleturene, men de to koser seg inne på Rica Nidelven.

- Jeg setter veldig stor pris på å være så mye sammen med Maja, både dag og natt, sier mormor Solberg.

26.11.2010
15:03
16.12.2013 14:45