JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Beskytter flyktninger med papp

Etter at Fontene ringte har politiet hengt opp et flak gråpapir for å sikre personvernet.
16.11.2010
09:19
16.12.2013 14:37

edv@lomedia.no

Politiets utlendingsavsnitt hadde fram til i går søknader om norsk statsborgerskap liggende til fritt innsyn i vinduene sine.

Etter at Fontene gjorde politiet oppmerksom på glippen i går ettermiddag, har utlendingsavsnittet forsøkt å bote på skaden. Istedenfor å flytte mappene til et sikkert rom, teipet politiet opp et 1 meter høyt papirflak.

– Det kan muligens misbrukes, og derfor ligger det ikke fremme lenger, forsikret leder for Oslopolitiets utlendings og forvaltningsseksjon, Bjørn Vandvik til NRK Østlandssendingen i dag morges. Men når Fontene tar turen innom Politiets utlendingsavsnitt klokken 08:30 i dag – en time etter at Vandvik blir intervjuet på NRK – kan vi fortsatt se personmappene. Det vi ser når vi passerer vinduet er et flak med gråpapir. Det er teipet opp over nederste del av vinduet. Fra kanten av gråpapiret ser vi de samme mappene ligge på gulvet. Nå med et hvitt ark på toppen av hver mappe.

Vandvik forsikrer overfor NRK at dokumentene nå blir tatt forsvarlig hånd om.

– Vi har undersøkt at det som kan leses er forsiden på søknader om statsborgerskap, og det er begrenset hvilke opplysninger som ligger fremme, sier Vandvik.

Arkene Fontene leste i går var fylt ut med passfoto, navn, fødselsdato, personnummer, opphavsland, yrke og nåværende adresse.

Dokumentene som lå synlig var merket med logoen til Utlendingsdirektoratet (UDI).

«Vårt inntrykk er at politiet tar behandling av personopplysninger alvorlig. Her har det åpenbart skjedd en glipp», skriver kommunikasjonsdirektør Bente Engesland i UDI i en e-post til Fontene.

16.11.2010
09:19
16.12.2013 14:37