JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

20 000 yrkesaktive i FO

Ketil Iversen gikk fra salg til barnevern. Godt under halv lønn, men kjempespennende jobb, sier den ferske barnevernpedagogen. I dag feires han som FOs yrkesaktive medlem nummer 20 000.
04.11.2010
15:13
16.12.2013 14:31

solfrid.rod@lomedia.no

– Du kommer til et punkt i livet der du spør deg selv om det er dette du vil drive med. For min del var svaret nei, sier Iversen, som tidligere ledet en salgsavdeling i Norsk energirevisjon.

Ketil Iversen er 31 år gammel, nyutdannet barnevernpedagog og fortsatt noe forundret over sin rolle i FO-historien.

Begynte som frivillig

Iversen meldte seg til tjeneste da Røde Kors for noen år siden etterlyste frivillige til å jobbe med barn av psykisk syke foreldre.

Slik gikk det til at han hver tirsdag og torsdag i tre år tilbrakte ettermiddagen sammen med to grupper på 10-12 barn.

– Det var da jeg fant ut at jeg ville bli barnevernpedagog, forteller 31-åringen.

Grei overgang

Han var ferdig utdannet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag i fjor og jobber nå på Aleris ungplan Meråker, en institusjon for ungdom mellom 14 og 18 år.

Mange nyutdannede snakker om praksissjokk. Hvordan har du opplevd overgangen fra studier til arbeidsliv?

– Jeg synes det har gått veldig greit. Jeg tror det hjelper å jobbe langturnus. Da er du tett på både ungdommene og kollegene dine. Jeg ble fort kjent med dem, og jeg opplever at det er trygt og forutsigbart for ungdommene at jeg skal være der i tre eller fire døgn, i stedet for at det kommer nye på vakt flere ganger i døgnet, sier Iversen.

– Litt sløv

Han jobber 3-7-4-7-turnus. Når han har fri fra institusjonen, jobber han i barnehage og som assistentlærer for sjuende trinn på en skole i Trondheim.

Som sønn av Kjell Iversen, som i mange år var aktiv i Arbeidsmannsforbundet, er 31-åringen oppvokst med fagbevegelsen og viktigheten av å være organisert.

– Jeg har jo visst lenge at jeg skulle melde meg inn i FO. Jeg har bare vært litt sløv, ler Iversen.

FO vokser

I ettermiddag blir han gjort stas på av forbundet under en markering på Hotel Rica Nidelven i Trondheim.

20 000 yrkesaktive medlemmer er et av flere rekrutteringsmål FO satte seg fram mot kongressen i november.

For en måned siden feiret forbundet medlem nummer 25 000. Og nylig ble det klart at målet om 35 prosents organisasjonsgrad blant studentene er nådd.

04.11.2010
15:13
16.12.2013 14:31