JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FO runder 25 000

Nyvervede Tove Bratli legger enda et lodd på FO-vekta. Forbundet rekrutterer som aldri før.
07.10.2010
15:44
16.12.2013 14:18

edv@lomedia.no

FO feiret sitt 25 000de medlem med blomster og fruktkake i auditoriet på Høgskolen i Oslo torsdag. Tove Bratli (48) går førsteåret på sosialt arbeid på Høgskolen i Oslo. Hun forlater en jobb hos Riksantikvaren for å bli sosionom.

– Jeg har tenkt på å bli sosionom i mange år. Nå har jeg lyst til å flytte hjem til Namdal med datteren min, men det er ikke mange jobber der innen kulturminnevern.

Sosialt arbeid er det derimot behov for ytterst i Nord-Trøndelag som over alt i landet, mener 48-åringen.

Fordel å være voksen

– Har det fordeler å bli sosionom i relativt voksen alder?

– Erfaring. Jeg er nok bedre i stand til nå å sette meg inn i hvordan folk har det. Jeg kunne ikke det da jeg var 23 år. Mor var ufør og jeg tenkte, kan hun ikke bare skaffe seg en jobb. Så enkelt er det jo ikke. Jeg har jobbet i mange år og sett hvordan arbeidslivet virker, både formelt og uformelt.

Utstøtende arbeidsliv

Rettferdighetssansen er en sterk drivkraft for Bratli og andre som tar denne utdannelsen.

– Når folk sier at trygdede får så mye penger at de ikke har lyst til å jobbe, blir jeg irritert. Arbeidslivet fungerer slik at du ikke får jobb om du ikke er 100 prosent frisk. Jeg kjenner mange som ikke blirtatt hensyn til der de jobber.

– Men jeg får sikkert ikke mer i lønn på Nav enn hos Riksantikvaren. For meg er det viktigste å ha en jobb som er meningsfull.

07.10.2010
15:44
16.12.2013 14:18