JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forhandlinger med HSH i havn

Forhandlingene i HSH/HUK-området kom i mål i natt. Resultatet gir i hovedsak de samme økonomiske tilleggene som i KS, Spekter helse og Staten.
18.06.2010
12:08
16.12.2013 13:36

solfrid.rod@lomedia.no

FO har i overkant av 1 000 medlemmer innenfor HSH/HUK-området (hovedorganisasjon for handel og tjenester/Helse, utdanning kultur). De fleste av dem er ansatt i barnevern- og rusinstitusjoner.

Forhandlingene omfatter totalt 30 000 arbeidstakere på sju overenskomster innen spesialisthelsetjenesten, høyskolene, kulturinstitusjoner, barnehager og helse- og sosialtjenester.

Detaljer om resultatet på de ulike overenskomstene finner du her.

Komplekse oppgjør

Utgangspunktet for forhandlingene var krevende fordi det raskt ble bestemt at de skulle sluttføres før sommeren, mens forhandlingsresultatet i offentlig sektor fortsatt er ute på uravstemning, forteller FOs 2 nestleder, Kjetil A Ostling, som har sittet i LOs forhandlingsdelegasjon.

Det ble imidlertid raskt klart at begge parter var enige om å få til et resultat på samme nivå og med samme struktur som i offentlig sektor.

– Parallelliteten til korresponderende områder i offentlig sektor har blitt utfordret i tidligere oppgjør. Slik var det heldigvis ikke i år. Men det er likevel komplekse oppgjør når sju overenskomster skal vurderes opp mot staten, KS og Spekter, sier Ostling.

Forhandlingene begynte 16. juni og ble avsluttet natt til i dag.

God tone

– Det har vært en god tone gjennom forhandlingene, og partene har i fellesskap funnet løsninger på kompliserte problemstillinger, sier forhandlingsleder for HSH, Trine-Lise Wefald, i en pressemelding.

LO forhandler også på dette området sammen med YS, Akademikerne og Unio. Alle sammenslutningene har anbefalt forhandlingsresultat. Det skal nå ut på uravstemning, med frist 11. august.

18.06.2010
12:08
16.12.2013 13:36