Forhandlinger med HSH i havn

Forhandlingene i HSH/HUK-området kom i mål i natt. Resultatet gir i hovedsak de samme økonomiske tilleggene som i KS, Spekter helse og Staten.
18.06.2010
12:08
16.12.2013 13:36

solfrid.rod@lomedia.no

FO har i overkant av 1 000 medlemmer innenfor HSH/HUK-området (hovedorganisasjon for handel og tjenester/Helse, utdanning kultur). De fleste av dem er ansatt i barnevern- og rusinstitusjoner.

Forhandlingene omfatter totalt 30 000 arbeidstakere på sju overenskomster innen spesialisthelsetjenesten, høyskolene, kulturinstitusjoner, barnehager og helse- og sosialtjenester.

Detaljer om resultatet på de ulike overenskomstene finner du her.

Komplekse oppgjør

Utgangspunktet for forhandlingene var krevende fordi det raskt ble bestemt at de skulle sluttføres før sommeren, mens forhandlingsresultatet i offentlig sektor fortsatt er ute på uravstemning, forteller FOs 2 nestleder, Kjetil A Ostling, som har sittet i LOs forhandlingsdelegasjon.

Det ble imidlertid raskt klart at begge parter var enige om å få til et resultat på samme nivå og med samme struktur som i offentlig sektor.

– Parallelliteten til korresponderende områder i offentlig sektor har blitt utfordret i tidligere oppgjør. Slik var det heldigvis ikke i år. Men det er likevel komplekse oppgjør når sju overenskomster skal vurderes opp mot staten, KS og Spekter, sier Ostling.

Forhandlingene begynte 16. juni og ble avsluttet natt til i dag.

God tone

– Det har vært en god tone gjennom forhandlingene, og partene har i fellesskap funnet løsninger på kompliserte problemstillinger, sier forhandlingsleder for HSH, Trine-Lise Wefald, i en pressemelding.

LO forhandler også på dette området sammen med YS, Akademikerne og Unio. Alle sammenslutningene har anbefalt forhandlingsresultat. Det skal nå ut på uravstemning, med frist 11. august.

18.06.2010
12:08
16.12.2013 13:36