JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hyllet Randi Kjøs

Nyheten om at Randi Kjøs hadde landet på Gardermoen ble mottatt med stående applaus på FOs landsstyremøte. Angrepet mot Gaza Freedom Flotilla aktualiserer boikott, mener FO.
03.06.2010
15:51
16.12.2013 13:27

FO fordømmer på det sterkeste Israels angrep på Gaza Freedom Flotilla, heter det i en uttalelse fra landsstyret, som i to dager har vært samlet i Oslo.

Enda mer engasjet

Fylkessekretær i FO Hedmark, Randi Kjøs, var en av tre nordmenn om bord på skipet som mandag ble bordet av israelske soldater. Etter å ha sittet fengslet i Israel, landet hun i formiddag på Gardermoen til stort presseoppbud.

Randi Kjøs forteller, i følge VG, at hun var under dekk da båten ble bordet.

- Vi ble bundet. Jeg satt sånn i fire timer. Noen av mennene måtte sitte bundet hele dagen i stekende sol på det øverste dekket, uten noe å spise og med helikopter durende over båten, sier Kjøs til VG.

Kjøs sier videre at hun de siste dagene har opplevd så mye brutalitet at hun har blitt en enda mer engasjert palestinavenn.

Takker Segelstad

FOs landsstyre har blitt løpende orientert om Randi Kjøs sine bevegelser nordover.

– På vegne av den politiske ledelsen vil jeg rette en stor takk til FO Hedmark, og da særlig Erling Segelstad, for den flotte jobben han har gjort, sa nestleder Siv Karin Kjøllmoen da hun åpnet møtet. Kjøllmoen siktet til at Segelstad har vært talsmann for familien og lagt planer for hvordan Kjøs skal tas i mot og skjermes for pressen når hun kommer hjem.

FO mener angrepet på hjelpekonvoien føyer seg inn i rekken av aksjoner Israel har gjennomført de siste årene. Blokaden av Gaza medfører store lidelser. FO reagerer kraftig på at humanitær hjelp blir slått ned av militærmakt. Aksjonen gjør at boikott-tiltak og sanksjoner må settes på dagsorden, mener FO.

03.06.2010
15:51
16.12.2013 13:27