JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lettelse og sinne

Det er fortsatt uvisst hvor lenge Randi Kjøs og de andre blir sittende fengslet i Israel. Familie og venner er lettet over at hun er uskadet, men rasende på den israelske staten.
01.06.2010
10:56
16.12.2013 13:25

solfrid.rod@lomedia.no

Leder i FO Hedmark, Erling Segelstad, har fortsatt jevnlig kontakt med UD, men ingen vet foreløpig hvor lenge Kjøs og de andre fra den internasjonale hjelpekonvoien blir sittende fengslet.

Likevel er det først og fremst lettelse på Hamar i dag.

– Familien er selvsagt lettet over nyheten om at Randi er uskadet. Men de er også lei seg. Deres tanker går i dag til de drepte og hardt sårede, og til alle dem som ikke fikk like gode nyheter, sier Segelstad til Fontene.

Han har uttalt seg på vegne av Randi Kjøs sin familie det siste døgnet, og forteller at det har vært et krevende døgn med bekymring og sinne.

Erling Segelstad er rasende på Israel for å ha hindret enhver form for kommunikasjon. Å stenge all telefoni og nettforbindelse, viser at Israel er en stat helt uten troverdighet, en ekte terrorstat, mener Segelstad.

– Randi er et av de mest solide og engasjerte mennesker jeg vet om. Vi er så stolte av hennes engasjement og innsats. At det fortsatt er uforutsigbart hva som skjer med henne og når det skjer, sier mye om den israelske statens menneskesyn, sier Segelstad.

Han er en av flere som skal holde appell på en solidaritetsmarkering på Hamar i morgen kl. 18.00.

01.06.2010
10:56
16.12.2013 13:25