JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil ha FO-ere ut i gatene

FO oppfordrer medlemmene til å demonstrere mot Israels angrep på den internasjonale hjelpekonvoien, der fylkessekretær Randi Kjøs deltar.
31.05.2010
15:10
16.12.2013 13:25

solfrid.rod@lomedia.no

I ettermiddag arrangeres protestmarkeringer i en rekke norske byer. FO oppfordrer sine medlemmer til å støtte opp om markeringene.

– Ta avstand fra Israels angrep! skriver forbundet på sine nettsider.

Fortvilet

Det er uvisst hvordan det har gått med Randi Kjøs og de to andre nordmennene som var med på den internasjonale hjelpekonvoien Gaza freedom march. Leder i FO Hedmark, Erling Segelstad, er fortvilet. Han har ikke hatt kontakt med sin kollega Randi Kjøs siden lørdag, og er svært bekymret for henne.

– I dag kommer jeg til å ringe både UD og Stortinget og si at dette er en krigserklæring mot Norge. Her blir nordmenn om bord på et skip i internasjonalt farvann angrepet av Israel. Jeg har ikke ord, uttalte Segelstad tidligere i dag.

LO reagerer

LO tar også avstand fra Israels maktbruk.

«Det som nå har skjedd er et overgrep mot de som er skadet og drept og sivilbefolkningen på Gaza. Dette er nok et eksempel på at blokaden må opphøre, og at konflikten må få en politisk løsning. LO støtter regjeringens initiativ om å be FNs generalsekretær iverksette en uavhengig internasjonal gransking av den israelske bordingen av Gaza-konvoien», heter det i en uttalelse fra LO.

I Oslo begynner demonstrasjonen kl 17.00 utenfor Israels ambassade i Parkveien. Samtidig samler folk seg på Domkirkeplassen i Stavanger, Torget i Trondheim og Nedre Torv i Kristiansand. En time seinere, kl. 18.00, starter markeringene ved Den blå steinen i Bergen og på Stortoget i Tromsø.

31.05.2010
15:10
16.12.2013 13:25