JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Virkelige menneskerettigheter

Den internasjonale dagen for sosialt arbeid blir markert over hele verden i dag.
16.03.2010
09:21
16.12.2013 12:50

mia.paulsen@lomedia.no

Canadiske sosialarbeidere lager en verktøykasse for å drive påvirkningsarbeid og styrke profesjonen. I Singapore er ministeren for lokalsamfunnsutvikling, ungdom og sport til feiring og prisutdeling. I USA feires dagen på høgskoler og i organisasjoner. På Filippinene arrangerer sosialarbeiderforbundet en dagskonferanse om menneskerettigheter.

Tema-kafe i Stavanger

Her hjemme feirer FO dagen med heldagskonferanse og utdeling av årets sosialarbeiderpris. FO Rogaland arrangerer i kveld tema-kafé. Tema er vold og trusler som arbeidsmiljøutfordring.

Den internasjonale sosialarbeiderdagen er innstiftet av den internasjonale sosialarbeiderføderasjonen IFSW. Årets tema er hvordan menneskerettigheter kan bli virkeliggjort.

Kollektive rettigheter

IFSW skriver at gjennomføringen av internasjonale menneskerettighetskonvensjoner har vært preget av et søkelys på individuelle sivile og politiske rettigheter som skal garantere rettferdige domstoler, stemmerett, frihet fra tortur og overgrep.

Etter hvert er man blitt mer og mer opptatt av kollektive lokale rettigheter og legger vekt på økonomiske, sosiale og kulturelle rettigheter for å forsvare retten til utdanning, bolig, helse, arbeid, tilstrekkelig inntekt og sosial velferd. Med andre ord å gjøre menneskerettigheter virkelige.

En bedre verden

«Sosialarbeiderprofesjonen jobber med mennesker som er ekskludert, som diskrimineres, utsettes for overgrep eller er fattige og som ikke opplever at rettighetene deres blir respektert. Sosialarbeiderprofesjonen har som mål å oppnå sosial endring slik at alle kan oppleve å ha et verdig liv og sosial rettferdighet», skriver IFSW.

I en video-appell fra Kenya sier president David N. Jones at sosialarbeidere i sitt daglige praktiske arbeid gir viktige bidrag for en bedre verden.

16.03.2010
09:21
16.12.2013 12:50