JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Bakke har gått seg vill

– Det er ikke lov å prøve seg. LO-kongressen var tydelig på at den eksisterende lønnsforskjellen mellom kvinner og menn må endres, det vet Arve Bakke godt, sier FO-leder Randi Reese.
12.01.2010
13:10
16.12.2013 12:19

Hun ler oppgitt over at Fellesforbundets leder Arve Bakke omtalte en likelønnspott ved tariffoppgjøret som noe tull i Dagsavisen i går. – Dette vet Arve Bakke veldig godt. LO ser sammenhengen i hvordan kvinner får dårligere uttelling for utdanning og formell kompetanse enn menn. Her har nok Bakke gått seg litt vill, mener Reese.

Rom for lønnsvekst

Reese viser til kongressvedtaket hvor de fastslår i handlingsprogrammet at det er et samfunnsproblem at kvinners arbeid verdsettes lavere enn menns, og at LO vil arbeide for likelønn mellom kvinner og menn. – Vi har også en fin høringsuttalelse til likelønnskommisjonens forslag om å løfte lønnsnivået i kvinnedominerte grupper i staten.

FO-lederen er enig med Bakke i en ting. – Han mener det er rom for lønnsvekst i årets tariffoppgjør. Det er vi enige i. Nå må vi bruke den gyldne sjansen vi har til å heve rammene for kvinnerike grupper i offentlig sektor, sier Reese.

12.01.2010
13:10
16.12.2013 12:19