JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reese tar ikke gjenvalg

FO-leder Randi Reese stiller ikke til gjenvalg på neste års kongress. Valgkomiteen håper på mange navn til ny lederkabal.
15.12.2009
09:20
16.12.2013 12:10

solfrid.rod@lomedia.no

Reese tiltrådte som forbundsleder i 2002 og ble gjenvalgt i 2006. I forrige uke orienterte hun landsstyret om at hun ikke er aktuell kandidat når ny ledelse velges på kongressen i slutten av november neste år.

Avklaring på nyåret

Ingen av de tre nestlederne ønsker foreløpig å si noe om hvorvidt de vurderer å stille til gjenvalg. Valgkomiteen planlegger samtaler med dem på nyåret.

Komiteens leder, Solveig Nysether, håper å få avklart deres ønsker og ambisjoner relativt raskt.

Allerede før jul vil valgkomiteen gi fylkesavdelingene beskjed om å spille inn navn på aktuelle kandidater.

– Vi ønsker å få inn mange navn tidlig, slik at vi har best mulig utgangspunkt for å finne en leder som forbundet kan være fornøyd med. Det tar tid å omstille seg på det å skulle sitte i den politiske ledelsen, og det er bra å begynne på den omstillingsprosessen i god tid, mener Nysether.

Ønsker begge kjønn i ledelsen

Når alle navn er klare, går komiteen løs på jobben med å sette sammen et landsstyre etter gjeldende regler for representasjon knyttet til avdeling og profesjon.

Ifølge FOs vedtekter kan ingen valgte styrer, råd og utvalg ha mindre enn 50 prosent kvinner. Det finnes ikke noe tilsvarende krav til representasjon av menn. Et AU bestående av fire kvinner er derfor ikke vedtektsstridig, men heller ikke ønskelig, ifølge valgkomiteens leder.

– Kvinnepolitisk utvalg har tidligere reagert på at vi aktivt har søkt etter en mann til AU, men vi mener det er viktig at begge kjønn er representert i ledelsen, forklarer Nysether.

Samlende og dyktig

Hun minner om at den neste forbundslederen ikke nødvendigvis må være en sosionom. Tidligere var sosionomene i så stort flertall at noe annet ville vært unaturlig. Slik er det ikke lenger, fastslår Nysether.

– Det aller viktigste er å finne en samlende person som er dyktig nok til å lede FO, uavhengig av kjønn og profesjon.

Nysether ber om at alle forslag på aktuelle kandidater kommer gjennom fylkesavdelingene.

15.12.2009
09:20
16.12.2013 12:10