JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

– Gledelig om barnevern

– Det er svært gledelig at ambisjonen om flere stillinger løftes opp på det nivået en regjeringserklæring er, sier FOs 2. nestleder, Kjetil A Ostling.
07.10.2009
16:31
16.12.2013 11:27

solfrid.rod@lomedia.no

I Soria Moria II skriver regjeringen at den vil samarbeide med KS om en plan for å styrke det kommunale barnevernet. Kompetansen skal bedres, og det er et mål å øke antall ansatte.

Både stat og kommune

Å ha KS med på laget er helt nødvendig, fastslår Ostling. Erfaring viser imidlertid at et bedre kommunalt barnevern også krever statlig styring. Det er 20 år siden sist en regjering ga barnevernet et ekstraordinært løft, den gang gjennom de såkalte Sandmann-midlene. Et tilsvarende løft for et kriserammet barenvern er etterlengtet av fagfolk.

– Jeg hadde ikke forventet noen tallfesting i regjeringserklæringen, men det blir veldig spennende å se hvordan regjeringen synliggjør sine ambisjoner i statsbudsjettet til uka.

Erkjennelse

Han mener regjeringen i denne plattformen erkjenner en del problemer som FO har påpekt lenge. Som for eksempel at det er behov for bedre samarbeid mellom statlig og kommunalt barnevern og mellom barnevernet og barne- og ungdomspsykiatrien.

I Soria Moria II forplikter regjeringen seg til å «arbeide for at utsatte barn og unge og deres familier skal få bedre samordnet bistand fra ulike deler av hjelpeapparatet».

Mer konkret

FOs oppgave framover blir, i følge Ostling, å hjelpe regjeringen å brekke ned overordnede politiske målsettinger i mer konkrete tiltak.

– Det står for eksempel at det er viktig at barn får hjelp tidlig. Ingen er uenig i det, spørsmålet er hva det betyr. Der har vi en jobb å gjøre i forhold til å forklare politikerne hvorfor det glipper i forhold til noen barn.

07.10.2009
16:31
16.12.2013 11:27