JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Rekrutterer studenter

Gunstig innboforsikring, FO-sekk og eksamensrelevante tidsskrifter er trekkplaster når årets ferske studenter skal fristes til å fagorganisere seg.
25.08.2009
15:22
16.12.2013 10:52

solfrid.rod@lomedia.no

Rundt 70 studentmedlemmer er vervet på Høgskolen i Oslo de siste fire dagene. I formiddag var det ferske barnevernpedagogstudenter som skulle lokkes inn i fagbevegelsen.

– Fontene og Fontene forskning inneholder nyttig stoff for studenter. Noe av det er skrevet lærerne og lærebokforfatterne deres. I tillegg får dere gunstig innboforsikring, og FO yter bistand ved lønnsforhandlinger og eventuell konflikt i arbeidsforhold ved siden av studiene. Det forteller Tore Kristiansen, fylkessekretær i FO Oslo, til i underkant av 100 studenter på metodikkforelesning.

– Da jeg var oppe til eksamen, ble jeg bedt om å snakke tre minutter om FOs yrkesetiske grunnlagsdokument. Da temaet var New Public Management, supplerte jeg med ting jeg hadde lest i Fontene. Så folkens, ta vare på det dere får utdelt her i dag, oppfordret andre års student ved Høgskolen i Lillehammer, Eivind Tveit.

Interesse for etikk

250 kroner i året for medlemskap i et forbund som både er fagforening og profesjonsforbund er slett ikke verst, mener de to. Og understreker at første halvår er gratis for første års studenter.

Sammen med Arild Sverstad Haug og Hege Traagstad har de i fire dager betjent FO-standen på Høgskolen i Oslo. De er positivt overrasket over interessen, særlig blant første års studenter, som foreløpig befinner seg et stykke unna arbeidslivet.

– Det kommer mange spørsmål om etikken vår. Det er gledelig, sier Kristiansen. Og deler ut FOs yrkesetiske grunnlagsdokument til alle som viser interesse.

Endelig lokallag

For første gang har FO-studentene fått stablet på beina et eget lokallag ved Høgskolen i Oslo.

Det har studentene ved Høgskolen i Lillehammer hatt en stund, og Tveit forteller at studentene der steller i stand temamøter, debatter, kurs og andre faglig interessante arrangementer. Nå håper han studenten i hovedstaden får samme tilbud.

– Det er veldig viktig å være organisert, også som student. Vi har hatt tilfeller der folk har fått bistand fra FO for å løse problemer i praksisperioder og ekstrajobber, sier Tveit.

25.08.2009
15:22
16.12.2013 10:52