JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Adecco vant sykehusene

Vikarkonsernet Adecco drar i land kjempekontrakt med alle landets helseforetak.
26.06.2009
15:29
16.12.2013 10:40

edv@lomedia.no

Opptil 800 millioner kroner bruker sykehusene hvert år på å leie inn fagpersonell – sykepleiere, leger, jordmødre og bioingeniører. Helseforetakene regner med å spare penger etter at Adecco Helse AS vant anbudskonkurransen om hvem som får levere flest vikarer til sykehusene.

– Vi er stolt over å være sykehusenes førstevalg. Vikaravtalen betyr også at bemanningsbransjen er blitt akseptert som et viktig supplement til de fast ansatte i helsesektoren, uttaler konsernsjef i Adecco, Anders Øwre-Johnsen, i en pressemelding

Reduserte priser

– Det har vært viktig å få på plass en rammeavtale som sikrer god ressursutnyttelse og kommersielle vilkår, sier personaldirektør i Helse Vest, Hilde Christiansen, til Fontene.

Hun har ledet innkjøpsprosessen for de fire regionale helseforetakene. Hun tror ikke vikarbruken vil gå opp som følge av av avtalen, men at innkjøpene vil skje under mer ordnede forhold.

– Vi mener vi har fått balanserte vilkår, som skal kunne gi reduserte priser og kostnader, samt redusere bruken av vikarer. Men de vikarene som kommer skal være skikkelig kvalifiserte. Kvaliteten har veid tyngst.

Gull

Til nå har de regionale helseforetakene hatt rammeavtaler av ulike slag, med ulike vikarbyråer. Avtalen de nå har laget med Adecco, gir vikarbyrået førsteprioritet på de fleste typer helsefaglige vikarer. Det gjelder først og fremst sykepleiere og spesialsykepleiere, som utgjør storparten av vikarbehovet.

På steder hvor Adecco av ulike grunner ikke har kapasitet, kan sykehuset kontakte byrået rangert som nummer to på lista. Men Adecco skal spørres først.

Dermed har verdens største vikarbyrå sikret seg en potensielt gullkantet avtale med helsenorge de neste to årene.

– Er det fare for at dere nå institusjonaliserer privat bemanning på sykehusene?

– Nei, det har aldri vært hensikten heller, kommenterer Christiansen.

– Hensikten er å få ryddige avtaler. Vi har ingen intensjoner om å øke bruken av innleide vikarer, for eksempel å ha høyere andel vikarer, mindre faste ansatte. Slik kan vi ikke drive helsetjenesten. Å bruke vikarer medfører ganske krevende logistikk sammenliknet med å ha fast ansatte.

ble etablert i 2005

har 1500 ansatte

driftsinntekter (2007): 269 mill. kroner

årsresultat (2007): 16 mill. kroner

eid (via Adecco Norge) av sveitsiske Adecco, verdens største vikarbyrå med 700.000 tilknyttede lønnsmottakere og kontorer i 60 land.

26.06.2009
15:29
16.12.2013 10:40

har 1500 ansatte

driftsinntekter (2007): 269 mill. kroner

årsresultat (2007): 16 mill. kroner

eid (via Adecco Norge) av sveitsiske Adecco, verdens største vikarbyrå med 700.000 tilknyttede lønnsmottakere og kontorer i 60 land.