JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fornøyd med Oslo-oppgjøret

Lønnsøkningene i Oslo Kommune blir like bra som i KS. Oslo blir ikke hengende etter. Tvert om.
05.06.2009
11:26
16.12.2013 10:27

mia.paulsen@lomedia.no

Det sier Rigmor Hogstad, som er leder for FO Oslo.

– Beløpene i Oslo-oppgjøret er lavere fordi overhenget fra i fjor er større enn det var i KS. Men oppgjøret for Oslo er ikke dårligere enn for KS, sier hun til www.fontene.no. Overhenget er forskjellen mellom gjennomsnittsinntekten i et kalenderår og lønnsnivået ved slutten av året.

Samme som KS

Som vi skrev i går, fikk ansatte i Oslo kommune et tillegg på minst 6000 kroner pluss at de som har mer enn lønnstrinn 28 får et tillegg på 1,5 prosent. – Dette tilsvarer den økonomiske rammen for KS. Oslo endte opp med en ramme på vel 4.70 prosent, et helt greit resultat, sier Hogstad.

Fikk mye lokalt

Rigmor Hogstad forteller at arbeidstakere i Oslo fikk ut mye gjennom justeringsforhandlinger og lokale oppgjør i fjor høst. – KS har dessuten et minstelønnssystem som fører til at lokale tillegg blir spist opp av seinere tillegg, og dermed får de mindre glidning. I Oslo ligger tilleggene på toppen og blir med videre, sier hun. Glidning er lønnstillegg som er avtalt utenom de sentrale tariffoppgjørene.

Lengre stige

Minstelønnssystemet i KS innebærer at de har en lønnsstige med ti trinn. I Oslo har stigen for FO-medlemmene 16 trinn, mens lærerne i Oslo har en stige som går til 20 år. Det betyr at medlemmene i Oslo oftere får automatisk lønnsøkning på grunn av ansiennitet. Dette er mye verdt for medlemmene, påpeker Rigmor Hogstad.

05.06.2009
11:26
16.12.2013 10:27