JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dårligere enn håpet

Pensjonsforhandlingene endte med et resultat som var dårligere enn det FO hadde håpet på.
04.06.2009
12:18
16.12.2013 10:26

mia.paulsen@lomedia.no

– Vi hadde et mandat fra medlemmene som gikk ut på at bruttoordningen skulle videreføres, og det er på plass. Men underveis i forhandlingene hadde vi tro på en modell som ville gitt enda bedre pensjoner. Den fikk vi ikke tilslutning til fra de andre hovedsammenslutningene, sier Randi Reese til www.fontene.no.

Videreføring

Hun understreker at resultatet av pensjonsforhandlingene i stat, KS-området og Oslo kommune betyr en videreføring av tjenestepensjonsordninger som medlemmene kjenner og ikke har hatt noe ønske om å kvitte seg med.

Modellen som ikke fikk tilslutning ville etter Reeses mening vært positiv for FOs medlemmer.

Bedre for deltidsarbeidende

– Den ville blant annet betydd en bedre pensjonsopptjening under omsorgspensjoner uten lønn, noe som gjelder mange av våre medlemmer. Den ville også dekket permisjoner for etter- og videreutdanning og deltid. Også i FO er det en del som arbeider deltid i perioder og har små stillingsbrøker, sier Randi Reese.

04.06.2009
12:18
16.12.2013 10:26