JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klar til dyst

Økt sosialhjelp og likelønn for «kvinneyrkene». FOs May Britt Lagesen har store forventninger som fylkesdelegat til LO-kongressen i mai.
30.03.2009
16:47
16.12.2013 09:29

edv@lomedia.no

En fjær i hatten for FO Nord-Trøndelag: Fylkestillitsvalgt May Brit Lagesen skal stille som delegat på vegne av hele LO i Nord-Trøndelag.

– Dette er artig for oss som et lite forbund i LO-sammenheng. Jeg hadde aldri trodd det skulle bli oss.

Lagesen er ikke lite stolt av dette. Etter en del debatt i februar bestemte LO Nord-Trøndelag at hun er rette kvinne til å representere alt fra de nordtrønderske hjemmehjelpene til IT-installatørene.

Løft sosialhjelpa

Lagesen skal møte de andre LO-forbundene – inklusive EL & IT og Fellesforbundet, HK, NNN og Fagforbundet i slutten av april for å legge opp planene for LO-kongressen.

– Det er ikke sikkert jeg kan flagge FO sine saker veldig høyt. Men jeg kommer til å ta dem med meg for å diskutere med de andre forbundene fra fylket. For eksempel at satsene for sosialhjelp har sunket langt under statens anbefalte norm, sier Lagesen.

Likelønn også for høgskolegruppene

– Dessuten kan kravet om likelønn vinkles på mange måter. Det handler om å løfte lavtlønnede grupper, slik de andre forbundene krever. Men også om ulikheten mellom høgskolegruppene. At sosialarbeidere tjener langt mindre enn mannsdominerte yrker med like lang utdanning.

Det er et resultat av at betydelige lønnspotter settes av til lokale forhandlinger i hver kommune. Det vil FO ha slutt på.

LO-kongressen 2009 er i Oslo 11.-15. mai.

– Dette blir en stor happening. Jeg storgleder meg!

30.03.2009
16:47
16.12.2013 09:29