JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Vil legge ned statlig barnevern

Hordaland SV vil legge ned det statlige barnevernet i form av Bufdir og Bufetat. Forslagsstiller og FOer Oddny Miljeteig tror de har mange barnevernere med seg.
11.02.2009
14:39
16.12.2013 08:49

Hordaland SV krever også slutt på anbudsregimet i barnevernet. Miljeteig sier til Bergens Tidende at hun presenterte innspillet for en barnevernkonferanse i Stavanger fredag og fikk trampeklapp. Resolusjonen om å legge ned det statlige barnevernet ble vedtatt på årsmøte i Hordaland SV på Voss sist helg.

- Sløseri

Noe av bakgrunnen er at Bufdir har valgt å avvise anbud fra institusjonene Styve Gard og Garnes ungdomssenter. Miljeteig mener det er sløseri å bygge opp kompetanse i faglig sterke barneverntiltak for så å ikke følge opp investeringene. Oddny Miljeteig sier dessuten til Bergens Tidende at både Bufdir og Bufetat er hermetisk lukket for omverdenen. – Vi krever at regjeringen sørger for at det blir politisk innsyn og kontroll både på regionalt og lokalt nivå, sier Miljeteig.

11.02.2009
14:39
16.12.2013 08:49