JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kalde fingre

Barneverntjenesten i Asker åpnet i dag i en provisorisk ballettsal. Der er det kaldt og så vidt kontormøbler. Mange har sykemeldt seg allerede.
05.01.2009
15:49
16.12.2013 08:15

edv@lomedia.no

– De ansatte er fly forbanna, sier hovedtillitsvalgt for FO Ingunn Strand Johansen.

Barnevernet i Asker har brukt dagen til å pakke ut pappeskene sine i to saler i kulturhuset. Rommene har til nå blitt brukt til ballett- og korøvelser.

– Dette er utleierom for frivillige lag, og ikke egnet arbeidssplass. Medlemmene jeg har snakket med i dag, forteller at de fryser fælt. De har heller ikke kontormøbler. Arbeidsmiljømessig blir dette helt bak mål, sier Johansen.

Hun avkrefter at det er noen sykmeldingsaksjon på gang.

Vakthold

Det første som vil møte klientene som oppsøker barnevernet er fra nå en securitas-vakt, som sitter i mottaket. Det mangler nemlig den glassluka som det gikk an å henvende seg gjennom tidligere. Vakten skal sørge for tilsvarende sikkerhet for de ansatte. Inne i lokalet har kommunen satt opp skillevegger mellom kontorplassene hvor klienter kan sitte og snakke med de ansatte.

– Jeg tror ikke de har tenkt på taushetsplikten som påligger barnevernet, sier Johansen.

– Å be noen sitte midlertidig trangt når andre enheter må redusere antall årsverk, synes jeg ikke er så ille, uttalte fungerende rådmann, Tess Benum, til Fontene rett før jul.

Asker kommune har tenkt å holde barnevernet i de kalde lokalene fram til påske. Da håper de å finne en mer permanent løsning. Denne kommer dessverre et stykke utenfor sentrum, ifølge hovedtillitsvalgt Johansen.

05.01.2009
15:49
16.12.2013 08:15