JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Med stipend til USA

Minneapolis, Minnesota, USA var reisemålet da fylkesleder Gøril Madsen og fylkessekretær Mona Olafsen i mars stod med Olav Knudsens Minnestipend i hånda. – Utrolig lærerikt, synes de.
14.11.2008
11:44
16.12.2013 07:39

Minnestipendet blir delt ut av FOs landsstyre og går til tillitsvalgte som vil lære mer.

På turen fikk de to tromsværingene bredere kunnskap både om yrkesfag og fagforeningsfag. En kjempeopplevelse, rett og slett. Og til stor inspirasjon i det videre fagforeningsarbeidet, understreker de.

Aller størst inntrykk gjorde nok møtet med Interact Center. Der fikk de møte et engasjement og en raushet som gjorde inntrykk. Dagsenteret er åpent for sosialhjelpsmottakere med alle slags funksjonshemninger. Der kan folk utfolde sin kreativitet i form av skuespill og annen kunstutøvelse. – Genialt med et felles tilbud til folk med hele spekteret av funksjonshemninger. Og både brukere og ansatte frivillige hadde en utrolig glød, sier Gøril Madsen.

– De hadde en helt klar holdning om at alle har et utviklingspotensiale. Derfor ble deltakerne stilt krav til. Vi fikk se en flott teaterforestilling som de hadde skrevet og satt opp selv, og som gikk på deres egne opplevelser. Et sterkt stykke fullt av bitterhet, humor og optimisme, sier Mona Olafsen.

Bare 12 prosent av offentlig ansatte i USA er fagorganisert. Møtet med fagbevegelsen ble til ettertanke for de to FOerne. – Vi klager og er aldri tilfreds. Men vi har det egentlig bra her i Norge, sier Gøril Madsen.

Gøril Madsen og Mona Olafsen fikk 30 000 kroner hver fra Olav Knudsens Minnestipend. Nå oppfordrer de andre tillitsvalgte FOere til å søke stipend.

14.11.2008
11:44
16.12.2013 07:39