JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Minister hos barnevernvakten

Barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt en er imponert over barnevernvakten i Oslo etter et besøk torsdag.
18.07.2008
15:01
16.12.2013 06:07

Ifølge departementets nettside opplevde hun at barnevernvakten har god oversikt og at enheten arbeider systematisk for å hjelpe barn og unge i vanskelige situasjoner. Statsråden var med på overlappingsmøtet ved vaktskiftet da kveldsteamet skulle overta. Hun fikk dermed direkte innblikk i de konkrete utfordringene ved barnevernvakten på en tilfeldig valgt dag.

9000 i året

Barnevernvakten i Oslo har akuttansvar for barnevernet i alle Oslos bydeler etter kontortid og er bemannet hele døgnet. Enheten håndterer årlig rundt 9 000 hendelser og mer alvorlige episoder. Barnevernvakten er plassert på Sentrum politistasjon og har et godt samarbeid med politiet, spesielt politiets gatepatrulje, men også uteseksjonen og de enkelte barnevernkontorene. En stor del av innsatsen dreier seg om å lokalisere og hjelpe savnede barn og unge som er forsvunnet hjemmefra, eller har rømt fra barneverninstitusjoner eller mottak.

Barnevernvakten assisterer også familier i akutte kriser når barn er involvert. De kan ha samtaler, hjelpe til med konfliktløsning, korttidsoppfølging av barn og unge i samarbeid med foreldre, og kriseplassering i institusjon og beredskapshjem. Barnevernvakten prioriterer behov for øyeblikkelig hjelp i barnevernsaker. De hjelper også barn, foreldre og samarbeidspartnere med andre oppgaver når det er praktisk og hensiktsmessig, ifølge Barnevernvaktens nettside. Det er 16,5 årsverk ved Barnevernvakten i Oslo.

18.07.2008
15:01
16.12.2013 06:07