JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Varsler mer i Karmøy

Barnehage, skole og helsesøstre har blitt flinkere til å ta kontakt med barnevernet i Karmøy og ifølge Barnevernsleder Liv Haga får de nå flere meldinger om yngre barn.
03.06.2008
12:50
16.12.2013 05:32

Haugesund Avis var tilstede da barnevernsleder Liv Haga orienterte formannskapet i kommunen om situasjonen i barnevernet i går kveld. Liv Haga sa blant annet at antall har meldinger økt gradvis de siste to-tre årene. Det som skiller seg ut, er at de får mer meldinger om yngre barn.

- Det betyr at vi kan gi tidligere hjelp til yngre barn. Vi kan bistå foreldrene og snu situasjonen tidligere, sa Liv Haga. Barnevernet har som oppgave å ta vare på de mest utsatte barna i kommunen. Det skal beskytte barn mot omsorgssvikt og motvirke at barna lider fysisk og psykisk overlast.

Aktive tjenestemenn

Ifølge Haugesund Avis trakk hun spesielt fram at barnehage, skole og helsesøstre har blitt flinkere til å ta kontakt med barnevernet. Mange barnevernsaker starter ved at foreldrene selv tar kontakt, men offentlige tjenestemenn, naboer, familier og andre kan også melde fra til barnevernet dersom de er bekymret for et barn. Alle meldinger blir vurdert innen ei uke, og hvis det er grunn til det, blir de undersøkt nærmere for så å bli vurdert i forhold til eventuelle hjelpetiltak. Ifølge Haugesund Avis sa Haga videre at de driver forebyggende tiltak og samarbeider med hjemmet. 170 barn får hjelp i hjemmet, mens 100 barn fra Karmøy er i fosterhjem eller på institusjon. 20 prosent er hos nærmeste familie. Det er krav om at barnas nettverk og familie skal vurderes før andre.

03.06.2008
12:50
16.12.2013 05:32