JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

En byrde for de fattige

Gloria Arroyos korrupte regime er en byrde for fattige og lavtlønte, sier fagforeningsleder Mercedita O. Naldoza. Nylig demonstrerte tusenvis av studenter foran hovedpostkontoret i Fillipinenes hovedstad, Manila.
28.03.2008
10:25
16.12.2013 04:27

Studentene hadde ett ønske: at president og statsminister Gloria Arroyo skulle trekke seg fra vervet. Hun har mistet all troverdighet etter at prisen på et bredbåndkjøp til den filippinske staten ble tredoblet på grunn av korrupsjon.

Mercedita O. Naldoza leder CIU, en paraplyorganisasjon for offentlig ansatte som består av 142 organisasjoner og støttes av norsk LO. Den 29. februar var CIU medarrangør for en massiv demonstrasjon hvor titusener deltok. Nå er hver fredag blitt demonstrasjonsdag i Manila.

Henrettelser

Demonstrasjonene bringer tanken til folkets revolusjon mot Ferdinand Marcos i 1986 etter mange år med undertrykking. Det sies at Gloria Arroyo har over 900 utenomrettslige henrettelser på samvittigheten, og i så fall er hun enda verre enn den beryktede Marcos. Filippinene har det høyeste tallet i verden på forsvunne journalister.

Naldoza sier til Fontene at hun tror demonstrasjonene vil fortsette i flere måneder, og hun er usikker på resultatet. Demonstrasjonene samler folk fra alle sosiale klasser, og bredbåndavtalen var bare dråpen som fikk begeret til å renne over. Nå kan alt skje.

Problemet er at det ikke finnes noen opplagt samlende kandidat til å overta etter Arroyo. En av de som har dukket opp og tilbudt sine tjenester er tidligere president Estrada, som selv ble kastet etter anklager om korrupsjon. Også den beryktede og skoelskende enken etter Ferdinand Marcos, Imelda Marcos, forsøker å gjøre seg gjeldende i det politiske bildet.

28.03.2008
10:25
16.12.2013 04:27