JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

La barn være barn

FO-leder Randi Reese er mildt sagt provosert over Knut Storbergets kuvending i forhold til barn som har forbrutt seg.
14.03.2008
14:04
16.12.2013 04:23

– Han har hele tiden sagt at barn ikke hører hjemme i fengsel. Nå sender han ut helt nye politiske signaler når han likevel konkluderer med at det er kriminalomsorgen som skal følge opp disse, sier Randi Reese.

Det var på den årlige Kriminalpolitiske konferansen på Sundvolden at justisminister Knut Storberget kom med nye signaler i forhold til barn som begår kriminelle handlinger.

Svarte ikke

– Fra talerstolen sa han at det ikke var andre aktuelle instanser som kan i vare ta disse barna foruten kriminalomsorgen. Dette reagerer jeg veldig negativt på, og utfordret han sporenstreks til å fortelle oss hvordan kriminalomsorgen skal følge disse opp. Det valgte han ikke å svare på, forteller Reese.

Hun og andre konferansedeltakere er opprørte over at barn som har forbrutt seg ikke skal behandles som ordinære barn og bli fulgt opp av de offentlige instansene som er etablert for barn.

Svikter de som sliter

Enslige mindreårige asylsøkere er et annet eksempel på at regjeringen ikke følger opp løftene fra Soria Moria, mener Reese. De behandles ikke som barn, men som asylsøkere.

– I Soria Moria erklæringen sa de rødgrønne at de vil føre en annen politikk og ivareta barns interesser, noe vi ble veldig glad for. Vi ser at de har gjort mye for at barn skal få barnehageplass og med skolen, men når det gjelder mindreårige som sliter, har de skuffet oss, sier hun

FO vil nå intensivere det politiske arbeidet for at barn skal bli behandlet som barn. Reese vil ha kursending før den kommende stortingsmeldingen om kriminalomsorg.

– Får håpe Knut Storberget ikke svarte meg fordi han var stressa eller noe sånt. Hvis han mener at kriminalomsorgen skal ta seg av disse barna, vil jeg gjerne vite hvordan, avslutter Reese.

14.03.2008
14:04
16.12.2013 04:23