JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd om barnevern

Det ble brudd i striden om betaling for såkalt "hvilende nattevakt" i statens barneverninstitusjoner.
19.02.2008
15:42
16.12.2013 04:03

Staten og hovedsammenslutningene fant ingen løsninger på striden om lønn for de ansatte på barnevernsinstitusjonene da de møttes tirsdag. Dermed blir det brudd og arbeidsrettssak.

- Nå er det gjort de nødvendige forsøk på å komme til enighet om noe LO stat har en klar formening om er i strid med hovedtariffavtalen. Det er viktig for FO at spørsmålet blir avklart, sier FOs 2. nestleder Kjetil Ostling. Han er trygg på at saken vil bli ført videre på en god måte av LOs jurister og LO stat.

De ansatte får bare en tredels lønn for nattevakter i institusjonene. I tillegg forteller ansatte at de bare får medregnet 1/3 av tida som arbeidstid, noe som medfører at de må arbeide mer enn 100 prosent for å bli ansett som fulltids arbeidende.

Kjetil Ostling forteller at FO har gjort utregninger som viser at en del medlemmer jobber langt over 100 prosent når bestemmelsene i hovedtariffavtalen legges til grunn. -- Dermed kan det hende at de jobber så mye at de går ut over bestemmelsene i arbeidsmijøloven, og det blir ikke synliggjort hvor mye folk faktisk jobber, sier Ostling.

Konflikten vil nå havne i Arbeidsretten. Det er fortsatt uvisst når en slik sak kan komme opp.

19.02.2008
15:42
16.12.2013 04:03