JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

- Uheldig uro

Uro og uforutsigbarhet rundt så sentrale stillinger som barnas ombud og minister bekymrer Kjetil Ostling, FOs 2. nestleder. Han ønsker seg en statsråd som er sterk innad og tillitsvekkende utad.
15.02.2008
08:41
16.12.2013 04:00

Etter at både Manuela Ramin-Osmundsen og Ida Hjort Kraby i går trakk seg, er både statsrådposten og stillingen som barneombud ledig. Det er av veldig stor betydning at de to rollene nå blir fylt av personer som inngir tillit både i det politiske miljøet og i fagmiljøene, mener Ostling.

Både likestillingspolitiske spørsmål og kommunalt og statlig barnevern sorterer under Barne- og likestillingsdepartementet. Det er derfor et veldig viktig departement for FO, og det bør, i følge Ostling, ledes av en person som både har en sterk stemme innad i regjeringen og også inngir tverrpolitisk tillit.

I løpet av de månedene Manuela Ramin-Osmundsen var barne- og likestillingsminister rakk FO å innlede det Ostling kaller gode prosesser med hennes departement. Nå må de starte på nytt.

Juridisk kompetanse var en vektig grunn for valget av Ida Hjort Kraby, som raskt ble omtalt som barnas advokat. Kjetil Ostling vil ikke uttale seg om hvilke kvalifikasjoner selve ombudet bør ha, men er opptatt av at ombudskontorets totale kompetanse må være bred.

- Ombudskontoret må samlet ha tilstrekkelig bredde i sin kompetanse til å fylle sin funksjon. Det aller viktigste nå er er at det blir ro og stabilitet.

15.02.2008
08:41
16.12.2013 04:00