JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Advarer mot nedleggelse

– Stjernøutvalgets forslag om å legge ned Høyskolen i Sogn og Fjordane avdeling Førde vil være en katastrofe for etterutdanningen av vernepleiere, sier fylkessekretær Rita Tonning i Sogn og Fjordane.
12.02.2008
12:59
16.12.2013 03:57

Hun liker ikke å bruke store ord, men advarer mot Stjernøutvalgets forslag om å legge ned små høgskoler i distriktene. – Studiene inne psykiatri, rus og veiledning er deltidsstudier. Det er voksne folk som tar denne påbyggingen til utdanningen sin. Det vil bli for komplisert for dem å reise til Bergen, Lillehammer eller Oslo. Det kan bety at våre folk ikke får kompetansen som er nødvendig, advarer Tonning. Hun mener at forsvarlig veiledning av studentene under veis vil bli vanskelig når studiestedet for deltidsstudentene ligger så langt unna.

Basistilskudd

FOs utdanningsgrupper i fylket er ellers forskånet for Stjernøutvalgets sparekniv. – Grunnutdanningen av vernepleiere, sosionomer og barnevernpedagoger er lagt til Sogndal, men det er synd hvis Høgskolens avdeling i Førde blir lagt ned. Det rammer sykepleierutdanning, og etterutdanningen av vernepleiere er lagt under det feltet, sier Tonning.

Hun er imidlertid positiv til Stjernøutvalgets forslag til finansiering av utdanningsstedene. – Så vidt jeg har forstått skal basistilskuddet til utdanningene øke Det er bra, det er dyrere å drive utdanning i distriktet, hevder Tonning.

12.02.2008
12:59
16.12.2013 03:57