– Nedverdigende tvang

To omsorgsarbeidere i Fredrikstad er suspendert og politianmeldt etter å ha kastet snø på en psykisk utviklingshemmet. Mishandling, ifølge vernepleierne i FO Østfold.
16.01.2008
15:32
16.12.2013 03:36

To ansatte i omsorgsetaten i Fredrikstad skal forrige helg ha tvunget en psykisk utviklingshemmet naken ut av vedkommendes bolig og kastet snø på ham i over et kvarter. De skal deretter ha fått ham til å bli sittende i snøen. Behandlingen skal ha vært en reaksjon på brukerens utagerende oppførsel.

Vernepleierne i FO Østfold reagerer kraftig på det de beskriver som mishandling og nedverdigende behandling.

– Etter hva FO Østfold vet, var det ikke noen av våre medlemmer som sto bak mishandlingen. Skulle det være det, ville de stått i stor fare for å miste autorisasjonen, sier leder for Yrkesfaglig utvalg for vernepleiere i FO Østfold, Espen Søyland til Fredrikstad Blad.

Søyland etterlyser en faglig heving, med økt lønn, mer veiledning, kurs og etterutdanning for å trekke kompetente vernepleiere til Fredrikstad.

Kommunen betegner hendelsen som en personalsak og ønsker ikke å kommentere saken til lokalavisa. Saken er meldt til helsetilsynet. Med brukeren skal det stå bra til.

16.01.2008
15:32
16.12.2013 03:36